Calmîc nu a explicat, însă, pentru sursa citată care este statutul fostului vicepremier pentru reintegrare, Victor Osipov, prezent în fotografia delegației la Washington. Nefiind membru PD, Osipov pare să nu se înscrie în formatul politic al delegației din care fac parte democrații Calmîc și Plahotniuc.

În decursul zilei de astăzi, omul de afaceri s-a întâlnit cu Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de stat american. Potrivit unui comunicat al PD, Vlad Plahotniuc se află într-o vizită de lucru în SUA, în calitate de „coordonator executiv al Consiliului Alianței de guvernare”. Vizita a fost confirmată și de către Ambasada SUA la Chișinău, care a menționat că Plahotniuc face parte din delegația condusă de Calmîc.

Precizăm că în ultima lună, Guvernul nu a aprobat niciun proiect privind componența nominală a vreunei delegații conduse de ministrul Economiei Octavian Calmîc. Totodată, amintim că premierul Pavel Filip a îndemnat miniștrii, acum două săptămâni, să trieze deplasările peste hotare. „Este indamisibil ca un ministru să aibă trei deplasări peste hotare timp de o lună”, a declarat, mai devreme, premierul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!