Reprezentanta Consiliului, Nicole Hobbs, a emis pentru Agora câteva precizări cu privire la delegația condusă de Octavian Calmîc. „Domnul Vlad Plahotniuc, coordonatorul executiv al coaliției de guvernare, dl. Octavian Calmîc, vicepremier și ministru al Economiei și dl. Veaceslav Pitușcan, vor participa la cina evenimentului drept oaspeții noștri. Dl. Pahotniuc nu este membru al Consiliului Atlantic și nu avem vreo relație financiară”, conchid cei de la Consiliul Atlantic.

Amintim că prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc se află într-o vizită de lucru în SUA, în calitate de „coordonator executiv al Consiliului Alianței de guvernare”. Potrivit unui comunicat plasat pe site-ului Partidului Democrat, acesta a fost invitat de către Consiliul Atlantic să participe la cel mai important eveniment anual al acestei organizații, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!