*Acest material este sponsorizat

ROGOB garantează inofensivitatea și calitatea produselor sale

ROGOB garantează inofensivitatea și calitatea produselor sale

Compania ROGOB vine cu următoarele declaraţii în legătură cu afirmaţiile formulate în cadrul conferinței de presă din 27 aprilie 2016 de către oficiali ai Ministerului Sănătății din Republica Moldova:

Compania ROGOB salută inițiativa Ministerului Sănătății de monitorizare sporită a modului de alimentare a copiilor din instituțiile școlare și cele preșcolare din Republica Moldova. ROGOB mizează pe faptul că, dincolo de declarații, Ministerul va examina acest proces în ansamblu și va oferi o soluție care să asigure respectarea tuturor cerințelor unui regim de alimentație sănătos. Toate aspectele aferente procesului de alimentare a copiilor, începând cu recepția alimentelor și verificarea calității acestora, respectarea condițiilor tehnice și sanitare de depozitare și preparare a bucatelor (frigidere, suprafețe de lucru, vase, utilaj etc.) și nu în ultimul rând, calificarea bucătarilor din sistem, trebuie tratate cu maximă importanță.   

În același timp, ROGOB salută şi atenția Ministerului Sănătății îndreptată asupra industriei de procesare a cărnii din Moldova. În calitate de producător responsabil, compania ROGOB este conştientă de existența altor actori de pe piață, care nu sunt întocmai interesați de respectarea cerințelor de inofensivitate și calitate a produselor și care, prin modul lor de activitate, precum și prin calitatea scăzută a produselor sale, aduc un prejudiciu întregii industrii. Pe parcursul ultimilor ani, FPC “ROGOB” SRL a sesizat de nenumărate ori, în mod oficial, instituțiile abilitate ale statului despre existența unor astfel de cazuri, însă situația rămâne a fi neschimbată. Sperăm că, atenția manifestată de către Ministerului Sănătății în ceea ce privește produsele din carne procesată, va contribui la identificarea producătorilor de rea credință și atragerea acestora în albia legalității prin respectarea condițiilor de siguranță și inofensivitate alimentară, astfel încât, cetățenii Republicii Moldova să se poată bucura de certitudinea că procură și consumă produse de calitate.

Totodată, ROGOB consideră că afirmațiile expuse în cadrul conferinței de presă lasă loc de interpretări, deoarece conțin elemente de dezinformare și manipulare a opiniei publice. Pe parcursul ultimilor ani ROGOB a fost practic unicul furnizor de crenvurști pentru instituțiile școlare și preșcolare. Exclusiv pentru acest proiect, împreună cu specialişti - tehnologi din Germania, compania a dezvoltat un produs unic, adaptat cerințelor regimului de nutriție a copiilor. În baza Ordinului Nr. 904 din 17.09.2012 al Ministerului Sănătăţii care stabileşte lista produselor alimentare nerecomandate preşcolarilor şi elevilor în care figurează produse alimentare cu conţinut de grăsimi de 20g şi mai mult la 100g de produs, a fost elaborat un produs cu un procent al grăsimilor redus (sub 12gr), mult sub norma stabilită,  cu conţinut redus de sare şi aditivi alimentari.

Prioritatea numărul unu a companiei ROGOB a fost și rămâne inofensivitatea, calitatea și prospețimea produselor. Atât echipamentul tehnic, cât și condițiile sanitare și logistica, permit companiei să respecte angajamentul respectiv. ROGOB garantează inofensivitatea și calitatea produsului său și o poate demonstra prin orice investigație de laborator, local sau internațional.

În acest context, compania ROGOB se vede nevoită să respingă orice declarații care afectează credibilitatea și reputația sa în calitate de producător onest și responsabil și vine cu următoarele precizări:

1. FPC “ROGOB” SRL produce, procesează și comercializează produse inofensive, sigure și de cea mai înaltă calitate.

2. În activitatea sa, FPC “ROGOB” SRL se conduce de legile și de actele normative valabile pe teritoriul Republicii Moldova. ROGOB respectă întocmai toate prevederile legale și nu admite abateri de la acestea.

3. Pentru a spori și a asigura calitatea produselor ROGOB, în cadrul fabricii s-a implementat un sistem de management al siguranței alimentului bazat pe cerințele standardului ISO 22000:2005. Eficiența acestui sistem a fost evaluată şi certificată de către Certificatorul European CERTIND prin eliberarea certificatului N 561H din 18.08.2015 prin care se confirmă că FPC „ROGOB” SRL are documentat, implementat și menținut Sistemul de Management al Siguranței Alimentelor în conformitate cu standardul ISO 22000:2005 în domeniul de Procesare și Comercializare cu ridicata și amănuntul a cărnii și produselor din carne.

4. Fiind absolut siguri de calitatea produselor sale și de condițiile de producere ale fabricii ROGOB, compania a participat la concursul “Promovăm siguranța alimentară” în cadrul proiectului Fundației Est Europene - „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar ale Republicii Moldova şi Georgiei cu cele din Uniunea Europeană”.  În cadrul concursului, FPC “ROGOB” SRL a fost distinsă cu titlul “Operator Alimentar Responsabil”.

5. Fabrica ROGOB a fost vizitată de înalți demnitari Europeni, printre care domnul Tonio Borg - Comisar European pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor și domnul Christian Schmidt, Ministru Federal al Alimentaţiei şi Agriculturii Republicii Federale Germania care au dat aprecieri înalte condițiilor și modului de lucru din cadrul fabricii noastre. 

În aceste condiții, ROGOB califică inițiativa Ministerului Sănătății ca fiind una generalizatoare, astfel catalogând toţi procesatorii ca fiind de rea credinţă. De asemenea ROGOB califică excluderea unui aliment din meniul instituțiilor de învățământ, în pofida rezultatelor chestionarelor interne efectuate, în care peste 80% din părinți solicitau păstrarea acestui aliment în meniul copiilor - drept una cu caracter abuziv.

În contextul în care FPC “ROGOB” SRL fost practic unicul furnizor de crenvurşti pentru instituţiile şcolare şi preşcolare, se constată existenţa unui risc de manipulare a opiniei publice în acțiunea de preluare din rețelele de comerț a crenvurștilor de la diverși producători, din diverse game de preț și calitate pentru a le supune analizelor de laborator și a obține combinaţii de rezultate prin care ministerul de resort urmărește să își argumenteze decizia de retragere a acestor produse din circuitul alimentar școlar și preșcolar. Ori în cazul dat ar fi fost relevantă preluarea produselor pentru investigaţii de laborator anume din incintele instituţiilor în care aceste produse erau livrate.

Totodată FPC “ROGOB” SRL îşi exprimă nedumerirea asupra declarațiilor domnului Iurie Pînzaru, director al Centrului Național de Sănătate Publică, față de tehnologiile de producere a mezelurilor, prin care producătorii responsabili și onești sunt aliniați cu operatorii alimentari de rea credință; declarații lipsite de argumentări tehnologice, care defăimează întreaga industrie de procesare a cărnii, în mod special producătorii oneşti.

Concomitent, FPC „ROGOB” SRL se adresează tuturor consumatorilor și neconsumatorilor produselor sale, părinților, care au fost alertați de mesajul funcționarilor. FPC „ROGOB” SRL este responsabil pentru fiecare kilogram de produs marca ROGOB. Compania dispune de cele mai avansate tehnologii; produce din materie primă calitativă, de origine autohtonă; deține toate certificatele de conformitate și calitate; este deschisă pentru comunicare și este gata oricând să deschidă ușile sale pentru orice verificare sau pentru vizite de informare.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Ucraina ne-ar putea oferi gaz pe datorie, în condițiile în care R. Moldova și Rusia nu vor ajunge la un numitor comun

Ucraina ne-ar putea oferi gaz pe datorie, în condițiile în care R. Moldova și Rusia nu vor ajunge la un numitor comun

Presa rusă scrie pe surse că una din condițiile rușilor e achitarea de către Chișinău a unei datorii de 700 milioane de dolari

Presa rusă scrie pe surse că una din condițiile rușilor e achitarea de către Chișinău a unei datorii de 700 milioane de dolari

Focul veșnic din Complexul Memorial „Eternitate” a fost reaprins

Focul veșnic din Complexul Memorial „Eternitate” a fost reaprins

Advertoriale
Microinvest: “Nu avem locuri VIP pentru credite - suntem corecți și respectuoși cu fiecare”

Microinvest: “Nu avem locuri VIP pentru credite - suntem corecți și respectuoși cu fiecare”

Achită cu cardul Mastercard de la maib și câștigă bilete la meciul Sheriff Tiraspol - Real Madrid

Achită cu cardul Mastercard de la maib și câștigă bilete la meciul Sheriff Tiraspol - Real Madrid

Excelează în banking, dar și la alergări. Angajații maib, pe podiumul Chișinău International Marathon (FOTO)

Excelează în banking, dar și la alergări. Angajații maib, pe podiumul Chișinău International Marathon (FOTO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  Gavrilița: La ședința Comisiei Situații Excepționale se va solicita instituirea stării de urgență în țară (LIVE)
 • 2
  Reacția Directorului Moldovagaz la acuzațiile aduse de Natalia Gavrilița companiei
 • 3
  CEC a respins candidatura lui Cristian Rizea la funcția de primar al or. Bălți. Nemulțumit, acesta a făcut scandal (VIDEO)
 • 4
  Criza de gaze naturale: Focul veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost deconectat temporar
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.