„Vlad Plahotniuc şi directorul executiv al FMI au discutat despre agenda parlamentară şi proiectele legislative adoptate recent, despre ritmul de implementare a reformelor structurale şi economice, precum şi despre obiectivele viitoare în contextul acestor reforme”, scrie în comunicatul PD.

Plahotniuc a dat asigurări că „în Republica Moldova există voinţa politică necesară, din partea sa şi a coaliţiei de guvernare, de a implementa măsurile necesare pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării”.

Vlad Plahotniuc ar fi menţionat că „Executivul de la Chişinău se bucură de sprijinul necondiţionat al coaliţiei politice” de a purta negocieri pentru semnarea unui nou acord între Republica Moldova şi FMI. „Pentru noi este deosebit de important să asigurăm stabilitate economică şi politică, printr-un nou acord cu FMI. Vom demonstra inclusiv în acest mod seriozitatea cu care ne angajăm în procesul de modernizare şi reformă a statului”, a mai spus Vlad Plahotniuc.

Amintim că prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc se află într-o vizită de lucru în SUA, în calitate de „coordonator executiv al Consiliului Alianței de guvernare”. Potrivit unui comunicat plasat pe site-ului Partidului Democrat, acesta a fost invitat de către Consiliul Atlantic să participe la cel mai important eveniment anual al acestei organizații, Distinguished Leadership Awards (Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși). Acest fapt a fost confirmat de către Ambasada SUA la Chișinău și de către Consiliul Atlantic, la solicitarea Agora.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!