În al doilea episod al sezonului VI din serialul fenomen "Urzeala Tronurilor", Jon Snow a fost readus la viaţă de Preoteasa Roşie, dar filmarea scenei în care aceasta se roagă la Zeul Luminii în timp ce îl curăţă pe Snow a fost filmată de 50 de ori, din mai multe unghiuri, pentru ca episodul să iasă perfect.

Regizorul Jeremy Podeswa a acordat o atenţie semnificativă detaliilor şi a vrut ca fiecare cadru să iasă fără cusur. Pentru a realiza acest lucru, actorii şi echipa de filmare au petrecut ore în şir pe platouri, iar Carice van Houten a trebuit să îi spele corpul lui Harington de 50 de ori.

"A durat o veşnicie până l-am înviat. O veşnicie! A fost o scenă atât de importantă, încât a fost filmată din mai multe unghiuri. Cred că i-am curăţat corpul de 50 de ori. Sigur există mulţi oameni geloşi, inclusiv mama şi sora mea. Chiar glumeam cu Kit despre asta. Îi spuneam: 'dacă ar vedea mama mea asta...' - iar el era încântat", a explicat actriţa.

Harington nu a fost deranjat că a trebuit să filmeze aceeaşi scenă de nenumărate ori, deoarece de obicei filmează în medii cu temperaturi scăzute scene care necesită efort fizic.

"Au fost două episoade atât de uşor de filmat, mi-a plăcut foarte mult. Stăteam într-o cameră caldă, ceea ce e neobişnuit pentru mine", a povestit Harington, actorul care îl interpretează pe Jon Snow.

În ceea ce priveşte interacţiunea de factură intimă cu frumoasa actriţă, acesta a declarat că s-a simţit ca un adolescent.

"A fost ciudat, ca visul umed al unui adolescent - stai acolo, întins, dezbrăcat, în timp ce Carice van Houten te spală".

Actorului nu i-a fost permis să spună nimănui că va fi înviat, aşa că vestea resurecţiei a venit ca un şoc pentru Carice.

"Am crezut mult timp că va muri de-a binelea. Apoi am auzit un zvon că ar reveni în serial, dar nimeni nu ştia sigur. E amuzant pentru că pe Twitter, când a murit Snow, multă lume care îmi voia personajul mort după episodul 9 din sezonul V (cel în care Melisandre orchestrează moartea lui Shireen, fiica lui Stannis Baratheon) îmi spuneau că mă iartă dacă îl voi readuce la viaţă pe Jon Snow", a mai spus van Houten.

Cel de-al doilea episod complet din serialul "Game of Thrones", a fost difuzat pe HBO, conform programului canalului de televiziune, duminică 1 mai la ora 4:00, şi a fost redifuzat luni, 2 mai, la ora 20:00.

Serialul "Urzeala tronurilor", premiat cu Emmy şi bazat pe romanele lui George R. R. Martin, a fost cel mai piratat serial de televiziune din anul 2015, cu aproximativ 14,4 milioane de downloadări ilegale, conform variety.com.

Dacă Episodul final din al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a generase cea mai mare audienţă din istoria acestui show TV, cu o medie de 8,11 milioane de telespectatori, în SUA, premiera sezonului VI pe HBO a fost privită nu mai puţin de 10.7 milioane de telespectatori, conform Hollywood Reporter.

Încă de la lansare, "Urzeala tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. Anul trecut, serialul a fost cel mai căutat produs de televiziune de pe motorul de căutare Google şi cel mai dezbătut serial pe conturile reţelei de socializare Facebook din Statele Unite.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!