Finala Eurovision va fi, de asemenea, difuzată în SUA pe site-ul rețelei de cablu, LogoTV.com, și pe aplicațiile mobile ale acesteia. Lansată în 2012, Logo este disponibilă în aproape 50 de milioane de case, având ca public țintă lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali (LGBT). Site-ul său descrie Eurovision ca fiind „cel mai mare, cel mai îndrăzneț, cel mai exagerat concurs de muzică de pe pământ", relatează BBC.
„Eurovision Song Contest este acum un fenomen cu adevărat global și suntem extrem de fericiți că telespectatorii din Statele Uunite se alătură celor din Europa, Australia și Asia pentru a urmări marea finală a celui mai longeviv concurs muzical anual de televiziune din lume, pe 14 mai", a declarat Jon Ola Sand, producător norvegian de televiziune care a fost desemnat de EBU supervizor executiv al Eurovision.
Cea de-a 61-a ediție a Eurovision va avea loc la Stockholm, în perioada 10 — 14 mai. Capitala suedeză a mai găzduit competiția muzicală în 1975 și 2000. Anul acesta se vor afla în competiție 42 de țări — cel mai mare număr de concurenți din 2011, scrie BBC.
Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union, EBU) a fost formată la 12 februarie 1950 de 23 de organizații de radiodifuziune și televiziune din Europa și din bazinul mediteraneean la o conferință în Devon, Marea Britanie. În 1955, EBU a venit cu ideea unui concurs muzical internațional prin care țările, reprezentate de către posturile lor publice, să participe la un spectacol de televiziune care să fie transmis simultan în toate țările reprezentate.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.