„Nu am mai fost în Moldova. E pentru prima dată. Mi-am dorit demult să ajung. Am vrut să fiu și eu aici. Am văzut mai multe vinării. Chiar dacă nu prea ne ajută vremea, acum vrem să descoperim și Chișinăul”, a precizat Emanuel Romedea.

„Care ar fi fotografiile reprezentative pentru Moldova? Oamenii, am făcut o fotografie cu niște oameni la o biserică și cred că urbanistica din Chișinău, care este foarte frumoasă”, a subliniat Ciprian Vlădulescu.

„Nu știam cât de mare este orașul, mă gândeam că este mai mare. A trebuit să dau un search pe Wikipedia și credeam că aveți metrouri, rușine îmi este”, a spus Ionuț Bunescu.

„Cea mai frumoasă modalitate de a arăta frumusețile unei țări este fotografia. Și dacă există această posibilitate - Instagram, de ce să nu ne folosim de ea? Locuri frumoase avem și prin fotografie e cel mai simplu să le arăți tuturor”, a spus Iris Crețu.

Tinerii din România au recunoscut că le place proiectul și că ar recomanda și altora să viziteze Republica Moldova.

„Merită. Am văzut ce au scris alți colegi de ai mei bloggeri din România și am văzut că uite aici este vin super bun, se mănâncă bine și sunt fete frumoase ca la noi și e drăguț de venit”, a spus Ionuț Bunescu.

Evenimentele „Instameet #DescoperaMoldova 2016” și „Turul pentru jurnaliștii străini” sunt organizate de Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) cu susținerea partenerilor strategici, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova și Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!