„Am rămas fără grai atunci când am citit scenariul. M-a emoționat și m-am gândit că aș vrea să spun o poveste de genul acesta. Cu cât mă documentam mai mult, cu atât mă înspăimântam mai tare”, ne-a spus Cristina.
„Omul e om. Dacă îl doare ceva, îl doare indiferent de naționalitate”. Cristina Flutur.
Autor:
Fiind originară din Iași, Cristina Flutur spune că atunci când a venit pentru prima dată la- Chișinău a simțit că vine acasă.
„Am vrut să vin să vorbesc cu oamenii, să cunosc exact spațiul. Așa a început documentarea la Chișinău, apoi a continuat la București. Atunci când un om trece printr-o durere, nu contează din ce țară e. Cancerul mamar e considerat un subiect tabu. E cu emoție, e cu suferință. E un subiect evitat. Numai că atunci când în familia ta sau ție ți se întâmplă, lucrurile stau cu totul altfel”, mai spune actrița.
Am rugat-o cu această ocazie să transmită un mesaj femeilor care suferă de această boală.
„E greu să vorbești și să dai sfaturi atunci când nu ești înăuntrul problemei. Nu știu dacă aș putea să le zic ceva femeilor care suferă de această boală. Doar că eu sunt convinsă că există viață și după. A fi femeie nu înseamnă numai asta. A fi femeie e un lucru mult mai complex și se poate trece peste asta”, menționat Cristina.
Menționăm că în 2012 Cristina Flutur a luat Premiul pentru interpretare feminină la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, pentru rolul Alinei, personaj principal în drama „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu.
Anul acesta scurt-metrajul „Raisa”, în regia lui Pavel Cuzuioc a luat premiul pentru cel mai bun film documentar de scurt-metraj la Festivalul SunScreen din Florida, USA.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.