Avocatul lui Filat: În nicio țară din Europa nu există un funcționar arestat preventiv pentru o perioadă atât de lungă

Avocatul lui Filat: În nicio țară din Europa nu există un funcționar arestat preventiv pentru o perioadă atât de lungă

Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat s-a expus asupra deciziei instanței de judecată de a prelungi arestul preventiv al acestuia cu încă 30 de zile. Conform avocatului, în nicio țară din Uniunea Europeană funcționarii bănuiți în infracțiuni de corupție nu sunt tratați atât de dur și nu sunt ținuți în arest perioade de timp îndelungate. 

„Încheierea este una abuzivă și ilegală, doamna procuror a venit cu același demers copy-paste, nu a venit cu probe noi. Demersul a fost făcut cu 2 săptămâni înainte de expirarea arestului actual și noi nu înțelegem acest gest de prelungirea arestului cu orice preț. Noi considerăm că această menținere în continuu în arest a lui Vlad Filat, este o încercare de izolare a acestuia, a-l reduce la tăcere, cu scopul de a nu face publică atât procedura de cerere a arestului cât pentru nu a face publică substanța dosarului”, a declarat Igor Popa, avocatul ex-premierului Vlad Filat.

Totodată, acesta a rugat ca subiectul cu martorii să nu fie speculat de către presă, deoarece cazul lui Vlad Filat este un caz de rezonanță. Popa a mai adăugat că s-a convins de faptul că procurorul Adriana Bețișor a mințit atunci când a zis că nu a contactat niciun martor, contrazicându-se că totodată ar fi citat doi martori.

Publicitate

„Dacă procurorul are o idee preconcepută și încearcă să ne convingă că martorii apărării nu au nicio relevanță, înseamnă că a discutat cu ei. Noi nu putem zice și ști ce cunosc acești martori. Suntem convinși că acești martori vor contribui esențial la acest subiect. Conform spuselor lui Vlad Filat și a informațiilor care sunt deschise în dosar, acești martori au fost contactați de judecată și am înteles că 2 din 4 se vor prezenta la următoare ședință de judecată, printre care și Dorin Drăguțanu”, a concluzionat avocatul Igor Popa.

Amintim că, fostul premier a fost reținut pentru 72 de ore pe data de 15 octombrie 2015 „pentru corupere pasivă și trafic de influență”. Acest lucru s-a întâmplat după ce fostul procuror General, Corneliu Gurin, a cerut ridicarea imunității lui Vlad Filat în Parlament. 79 de deputați au votat pentru, iar ulterior liderul PLDM a fost condus la sediul CNA însoțit de ofițerii anticorupție.

Ulterior, mandatul de arest a fost prelungit de câteva ori pentru 30 de zile.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal