Andrei Popov: Victoria Nuland s-a bucurat când a primit asigurări de la Plahotnic că Dodon nu va deveni Președinte

Andrei Popov: Victoria Nuland s-a bucurat când a primit asigurări de la Plahotnic că Dodon nu va deveni Președinte

Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Austria, precum și fost membru al Partidului Democrat, Andrei Popov vine cu noi detalii în privința vizitei lui Vladimir Plahotniuc în SUA. El susține că oficialii din SUA au primit anumite asigurări.

Potrivit lui Andrei Popov, SUA a fost nevoită să-și schimbe poziția față de Vladimir Plahotniuc, care a arătat că are susținerea majorității parlamentare și a multor instituții din stat, iar dacă vor fi provocate alegeri anticipate forțele proruse vor obține peste 50% în Parlament.

„Cum a venit un semnal de la doamna Nuland? prin acea fotografie, când a ieșit de la un tete-a-tete cu domnul Plahotniuc, bine dispusă, eu am sursele mele, și mie mi s-a spus că ea a primit asigurare că Moldova nu va avea un președinte susținut de ruși. Real, că Dodon nu va deveni președinte, cum apare în sondaje și acest fapt a bucurat-o pe Nuland. Dacă Plahotniuc s-a angajat pe acest lucru este foarte serios, dar și foarte riscant, fiindcă la Moscova sunt alte așteptări. Aici apare o colizie și atunci când tu încerci să joci pe două capete…s-a mai încercat în decembrie 2010 și cu comuniștii și cu Filat și în ultima clipă s-a făcut alegerea. Atunci când e vorba de State mari precum Rusia și SUA este un risc pe care ți-l asumi și-l duci până la capăt”, a declarat Andrei Popov în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune N4.

Publicitate

Aceasta mai adaugă faptul că „după Nuland a venit Barroso, el știa cum va fi folosită această vizită. Plahotniuc a mai marcat un gol, trebuie să recunoaștem tehnologic, și-a îmbunătățit imaginea, a mai transmis un mesaj demoralizant forțelor proeuropene. Barosso a venit și a plecat, noi avem de trăit aici și de crescut copii. La alegeri [prezidențiale] va fi înaintat un candidat neutru cu viziuni proeuropene, dar care nu provoacă iritarea Moscovei și a electoratului de stânga”, remarcă fostul Ambasador.

Amintim că Prim-vicepreședintele PD, omul de afaceri Vlad Plahotniuc s-a întâlnit în SUA cu asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de stat american, Victoria Nuland în calitate de „coordonator executiv al Consiliului Alianței de guvernare.”

Ulterior ex-președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso a acceptat să participe la forumul: "Republica Moldova în noul context regional", reuniune desfășurată sub patronajul lui Vlad Plahotniuc, care avut loc pe 25 mai 2016.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal