Peste 60% din antreprenorii români spun că educaţia pe care o primesc tinerii nu-i pregăteşte pentru antreprenoriat şi că eşecul este puternic sancţionat de societatea locală, scrie Ziarul Financiar.
Potrivit studiului „Barometrul antreprenoriatului românesc“ realizat de compania de audit şi consultanţă EY, principala sursă de învăţare pentru antreprenori este mentoratul alături de discuţiile cu alţi antreprenori. Peste 23% din antreprenori spun că au învăţat din cărţi ce trebuie să facă pentru a-şi îmbunătăţi businessul, în timp ce 18% susţin că au primit informaţii utile de la traineri sau de la profesorii din programele de tip MBA.
Şi datele statistice culese de ZF de la Institutul Naţional de Statistică arată că două treimi (62%) din afacerile nou-înfiinţate dintr-un an sunt create de foşti muncitori calificaţi şi necalificaţi, o treime (34,5%) sunt pornite de ingineri şi doar 3,5% aparţin foştilor manageri.
Anual, se înfiinţează circa 100.000 de firme noi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, iar „soldul“ total a ajuns la 630.000 de companii active.
Vezi și aceste știri

Pandemia COVID-19 pe sfârșite? OMS discută eventuala anulare a urgenței de sănătate publică la nivel internațional

Nisip, lanțuri antiderapante și rezervorul plin cu combustibil: Recomandările salvatorilor pentru șoferii care pornesc la drum pe timp de ninsoare

Iarna intră în Chișinău pe la Ciocana? A început să ningă în câteva sectoare ale capitalei (VIDEO)
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
