Ministrul Finanțelor Octavian Armașu a fost întrebat de Președintele Curții de Conturi Serafim Urechean în privința achitării restanțelor la subvenții față de agricultori, în cadrul raportul auditului asupra raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat pe anul 2015.

„Cu părere de rău noi am intrat în 2016, guvernul precedent ne-a lăsat moștenire arierate la plata subvențiilor de circa 300 milioane de lei. La moment sunt achitate aproximativ 220 de milioane. Sper ca în câteva săptămâni sper că vom reuși să achităm toate datoriile din anii precedenți. După ce va fi formulat regulamentul pentru subvenționarea agricultorilor, vom merge cu subvenționarea pe anul curent”, a declarat Armașu.

Potrivit datelor AIPA, în baza cererilor de subvenționare depuse de agricultori în 2015 au fost achitate 57 milioane de lei, iar la începutul acestui an au rămas datorii de peste 400 milioane de lei. O parte a asociațiilor de agricultori s-au alăturat protestelor antiguvernamentale  pentru ca autoritățile să-și onoreze obligațiile asumate anterior și să permită o dezvoltare a acestei ramuri.

Recent, mai multe asociații de agricultori au solicitat achitarea restanțelor la subvenționare față de agricultorii care au avut de suferit de pe urma înghețurilor de primăvară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!