Salată cu roşii şi castraveţi este nelipsită de pe mesele noastre în zilele de vară. Cu toatea acestea, unii specialişti susţin că cele două legume nu ar trebui asociate la aceeaşi masă, scrie bzi.ro. Iată câteva motive pentru a evita combinaţia roşii-castraveţi:
1. Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile - acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate.
2. Castraveţii conţin ascorbinază - o enzima care distruge vitamina C. Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C, aşa că consumând salată din aceste legume, organismul n-o va putea absorbi. şi astfel salată noastră devine inutilă.
3. Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare.
4. Îngreunează funcţionarea normală a ficatului.
Vezi și aceste știri

Pandemia COVID-19 pe sfârșite? OMS discută eventuala anulare a urgenței de sănătate publică la nivel internațional

Nisip, lanțuri antiderapante și rezervorul plin cu combustibil: Recomandările salvatorilor pentru șoferii care pornesc la drum pe timp de ninsoare

Iarna intră în Chișinău pe la Ciocana? A început să ningă în câteva sectoare ale capitalei (VIDEO)
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
