*Acest material este sponsorizat

Fundaţia Orange a lansat o cafenea Wi-Fi la universitatea din Cahul

Fundaţia Orange a lansat o cafenea Wi-Fi la universitatea din Cahul

Orange Moldova îşi reconfirmă angajamentul strategic de a contribui la digitalizarea societăţii, prin activitatea Fundaţiei Orange în ţara noastră. Recent, la Universitatea de Stat din Cahul „Bogdan Petriceicu Haşdeu” a fost deschisă o nouă cafenea WiFi, pentru ca studenţii şi profesorii să beneficieze de acces la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale. Universitatea a devenit astfel cea de a opta instituţie beneficiară a proiectului Orange Wi-Fi Cafe, startul căruia a fost dat în 2013.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: „Orange Moldova asigura accesul la internet de calitate si oferă conectivitate pe tot teritoriul tarii. Acest proiect reprezintă un răspuns la solicitările actuale ale tinerei generaţii, internetul fiind o sursă nu doar necesară, dar indispensabilă pentru învăţământul superior. Împreună, la Orange, trăim experienţe digitale incomparabile. Cca 3 milioane de oameni au posibilitatea astăzi să acceseze cea mai largă şi cea mai rapidă reţea din ţara noastră, cu viteze de până la 300 Mbps. Suntem foarte mândri că reţeaua Orange 4G este #1 în Moldova. Acest fapt reconfirmă angajamentul nostru strategic de a investi în dezvoltarea ţării şi de a-l apropia pe fiecare de ceea ce este important pentru el”.

Proiectul Orange Wi-Fi Cafe presupune amenajarea unor spaţii din universităţi, crearea unui design special, dotarea localului cu computere performante şi o plasmă de ultimă generaţie, dar şi asigurarea cu internet şi internet Wi-Fi gratuit de la Orange Moldova. Proiectul este implementat în parteneriat cu administraţiile instituţiilor de învăţământ superior. Administraţia universităţii a alocat resurse financiare pentru reparaţia spaţiului, iar Fundaţia Orange în achiziţionarea echipamentului tehnic, a mobilierului şi a conceptului de design. Tot echipamentul poate fi folosit gratuit de cei cca 2200 de studenţi şi profesori care activează în instituţie.

Andrei POPA, Rectorul universităţii: „Acum suntem la doar un clic distanta de tot ce este important pentru noi. Oferim împreună cu Fundația Orange o experiența incomparabilă studenților, prin acces la internet gratuit. Sunt sigur ca astfel de proiecte contribuie la dezvoltare calitativa a procesul de studii”.

Orange Wi-Fi Cafe este unul din cele 4 proiecte aflate sub umbrela Orange Digital School, un program lansat pentru a asigura în învăţământul din ţara noastră acces la infrastructură modernă, expertiză profesională şi educaţie de calitate în domeniu.

Sergiu POSTICĂ, Preşedintele Fundaţiei Orange Moldova: „Fundaţia Orange Moldova susține cu prioritate facilitarea accesului tinerilor la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale, dezvoltarea competențelor şi abilităților necesare unor buni profesioniști și încurajează activitățile de cercetare științifică.

Orange Moldova este un lider consacrat în domeniul telecomunicaţiilor din ţara noastră, iar prin acest proiect al Fundaţiei Orange ne-am propus să ştergem bariera digitală în învăţământul de tip superior. Vă doresc să exploataţi la maxim acest spaţiu, pentru a trăi o experienţă digitală incomparabilă.”

Studenţii s-au arătat încântaţi că vor avea posibilitatea să navigheze pe internet chiar în incinta universităţii. În plus, și în spațiile amenajate de la parterul instituției, ei se vor putea conecta la internet Wi-Fi direct de pe telefonul mobil, tabletă sau laptop. Astfel, tinerii vor reuși mai rapid să-şi pregătească orele, să participe la seminare interactive sau să petreacă timpul util și distractiv.

Proiectul Orange Wi-Fi Cafe este implementat de către Centrul de Informaţii Universitare.

Angela MUŞET, Directorul Centrului de Informaţii Universitare: „Fundaţia Orange reprezintă un trend-setter în ţara noastră, care ne surprinde continuu prin proiecte inovative, aşa cum este Orange Wi-Fi Cafe. Proiectul reprezintă un model de parteneriat de succes în vederea susţinerii tinerei generaţii, pentru că, consolidează capacitatea de modernizare a universităţilor din Moldova”.

Până la sfârșitul anului curent Fundația Orange va deschide o cafenea Wi-Fi şi în incinta Universităţii Pedagogice „Ion Creangă”.

 

Despre Fundaţia Orange Moldova

Fundația Orange consideră că educația are un rol important în combaterea sărăciei, reducerea șomajului și asigurarea creșterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate FOM susține facilitarea accesului tinerilor la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale, dezvoltarea competențelor abilităților necesare unor buni profesioniști și încurajează activitățile de cercetare științifică. În ultimii şase ani, Fundaţia Orange a reuşit realizarea a peste 50 de proiecte în domeniile educaţiei digitale, sănătăţii, culturii şi susţinerea persoanelor defavorizate, iar peste 200 de mii de oameni au beneficiat de ele.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Scoaterea Partidului Șor în afara legii? Cum ar fi posibil. Răspunsul politicienilor

Scoaterea Partidului Șor în afara legii? Cum ar fi posibil. Răspunsul politicienilor

Călătoriile cu trenul ar putea fi subvenționate pentru mii de tineri din Iași, Chișinău și Odesa

Călătoriile cu trenul ar putea fi subvenționate pentru mii de tineri din Iași, Chișinău și Odesa

Belarusul pune embargou pe produsele occidentale şi anunță sancţiuni împotriva companiilor aeriene din UE

Belarusul pune embargou pe produsele occidentale şi anunță sancţiuni împotriva companiilor aeriene din UE

Advertoriale
Invitro Diagnostics – de la laborator medical la Rețea de sănătate!

Invitro Diagnostics – de la laborator medical la Rețea de sănătate!

Intesa Sanpaolo, decernată cu titlul „BANCA ANULUI în ITALIA” de revista The Banker

Intesa Sanpaolo, decernată cu titlul „BANCA ANULUI în ITALIA” de revista The Banker

Dobânzi mai mici pentru bucurii mai mari! Credit de consum negarantat cu rata dobânzii de doar 9,99% la Victoriabank

Dobânzi mai mici pentru bucurii mai mari! Credit de consum negarantat cu rata dobânzii de doar 9,99% la Victoriabank

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Care-i treaba cu șefii, ce mașini conduc și de ce au camere video în birou (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Care-i treaba cu șefii, ce mașini conduc și de ce au camere video în birou (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Gadgeturile noastre de toate zilele (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Viața de după căsătorie sau „iubirea asta nu ți-i trali-vali” (VIDEO)
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Pretinde Andrei Năstase la cârma PG? Răspunsul politicianului
 • 2
  După suspendarea alegerilor de la Bălți, Tauber propune să fie declarat caracterul captiv al statului
 • 3
  Protest în fața Parlamentului: Angajați din sistemul bugetar, nemulțumiți de anularea premiului anual. UPDATE: Deputații ies la discuții
 • 4
  Parlamentul se întrunește luni în ședință. Subiectele de pe ordinea de zi
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.