A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume. Care este povestea lui

A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume. Care este povestea lui

Restaurantul italian „Osteria Francescana” din Modena, aparținând chef-ului Massimo Bottura, a obținut primul loc în clasamentul din acest an al celor mai bune 50 de restaurante din lume (World's 50 Best Restaurants), dat publicității luni la New York, după ce anul trecut ocupase locul al doilea, informează Reuters și AFP.

Restaurantul spaniol "El Celler de Can Roca" din Girona, câștigătorul de anul trecut, s-a situat în acest an pe poziția a doua, în timp ce restaurantul newyorkez "Eleven Madison Park" a fost votat al treilea în acest clasament sponsorizat de brandurile italiene de apă minerală S.Pellegrino și Acqua Panna, informează Agerpres.

Juriul a fost format din aproape 1000 de bucătari, critici și experți din domeniu.

Deși clasamentul din 2016 cuprinde restaurante din 23 de țări de pe șase continente, jumătate din restaurantele prezente în Top 50 se regăsesc în Europa. Cel mai bine cotat restaurant asiatic din listă a fost pentru al doilea an consecutiv restaurantul japonez "Narisawa" din Tokyo, care a ocupat poziția a opta.

Povestea Chef-ului

„Am crescut sub masa din bucătărie, acolo unde mă ascundeam de fratele meu mai mare. Bunica mea mă proteja de el cu un sucitor. Am învăţat de la o vârstă fragedă că gătitul este despre dragoste”, spune chef-ul celui mai bun restaurant, Massimo Bottura.

„Visul meu dintotdeauna a fost să aduc bucătăria italiană tradiţională în secolul 21. Am făcut acest lucru în ultimii 20 de ani prin intermediul unei idei: tradiţie în evoluţie. Asta înseamnă să iei ce este mai bun din trecut şi să-l transpui în viitor.

Asta poate însemna uneori să arzi reţeta bunicii şi să o iei de la zero, dar niciodată nu laşi în urmă partea emoţională a unui fel de mâncare, motivul pentru care acel fel de mâncare îţi vine în minte în primul rând. Alte ori acest lucru înseamnă să aplici tehnici de gătit noi la reţete vechi.

Ceea ce este cel mai important este ca orgoliul chef-ului să fie ţinut sub control iar ingredientele să fie respectate. La noi, gătitul ţine de calitatea ingredientelor şi de calitatea ideilor”, adaugă Massimo.

Chef Bottura a deschis Osteria Francescana alături de soţia mea, Lara Gilmore, în 1995.

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Spînu: Energocom poate cumpăra gaze naturale pe piața din România și poate accesa depozitele din Ucraina

Spînu: Energocom poate cumpăra gaze naturale pe piața din România și poate accesa depozitele din Ucraina

Grav accident pe traseul Chișinău-Leușeni: Două persoane au decedat

Grav accident pe traseul Chișinău-Leușeni: Două persoane au decedat

În primul semestru al anului 2022, ofițerii CNA au depistat 291 de infracțiuni de corupție. Autoritățile publice locale, vizate în cele mai multe cazuri

În primul semestru al anului 2022, ofițerii CNA au depistat 291 de infracțiuni de corupție. Autoritățile publice locale, vizate în cele mai multe cazuri

Advertoriale
„Bucură-te de moment. Noi ne ocupăm de restul”. De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor

„Bucură-te de moment. Noi ne ocupăm de restul”. De Ziua Internațională a Cafelei, Julius Meinl plantează arbori în numele partenerilor

Servicii de recrutare cu garanție de la DAD Human Capital

Servicii de recrutare cu garanție de la DAD Human Capital

Cauți un job în IT? Vezi care sunt primii pași pentru a deveni un specialist în domeniu

Cauți un job în IT? Vezi care sunt primii pași pentru a deveni un specialist în domeniu

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
  • DESCIFRAT| (IN)Siguranța din mijlocul protestelor sau șirul neregulilor din Orășelul Schimbărilor. Invitați: Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul executiv API, Petru Macovei
    DESCIFRAT| (IN)Siguranța din mijlocul protestelor sau șirul neregulilor din Orășelul Schimbărilor. Invitați: Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu și directorul executiv API, Petru Macovei
  • DESCIFRAT| Distribuirea lemnelor de foc sau drumul celor 5 metri ster: De la lista întocmită de primării, la stocurile care se golesc (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Cristina Tocari, tânăra care a revenit din Franța pentru a transforma plasticul în bijuterii (VIDEO)
  • DESCIFRAT| Meniul preșcolarilor, între posibilități și necesități (VIDEO)
  • Moldova, I am back! | Nicolai Croitoru: „Pot să mă mândresc că echipa mea e formată practic în proporție de 80% din persoane revenite de peste hotare”(VIDEO)
Cele mai populare
  • 1
    Gazul metan se scumpește cu cinci lei. Iată prețul afișat de Transautogaz și argumentul companiei
  • 2
    Partidul Șor reia protestele în centrul Chișinăului. Cu muzică, scenă și pancarte, oamenii vin organizat din mai multe raioane (LIVE)
  • 3
    Alertă în România: Avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare. Sute de oameni evacuați din zonă și zeci de unități de tehnică în lucru
  • 4
    Poliția a sesizat Procuratura Generală. Șeful IGP: Primăria Chișinău și-ar fi neglijat obligațiile la protestele organizate de Partidul Șor (VIDEO)
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.