Rezultatele au fost obținute de către serviciul sanitar al Federației Ruse, Rosselhoznadzor care a examinat metodele de falsificare a produselor lactate.
Producătorii recurg la aceste adausuri ilegale „pentru falsificarea sau evitarea acidificării rapide. De fapt, utilizarea acestor aditivi nu protejează laptele de acidificare. Iar, cel mai grav, dese ori duce la intoxicații alimentare”, se spune în raportul Rosselhoznadzor.
Potrivit studiului, metodele de falsificare a produselor lactate în ultimii doi sau trei ani, nu s-au schimbat. În smântână adesea este adăugat chefir, brânză degresată, ulei vegetal, proteine din soia, componente lactate de calitate proastă, amidon, arome și stabilizatori. Grăsime vegetală este, de asemenea, adăugat în caș, unt și cașcaval.
Cel mai frecvent pentru falsificarea produselor lactate sunt folosiți aditivi ieftini de ulei de palmier, de cocos și soia - atât individual cât și în diverse combinații. De asemenea, sunt pe larg utilizate așa-numiții înlocuitori de grăsime lactată (un amestec de grăsimi vegetale supuse modificărilor).
Astfel, falsificatorii obțin nu doar profituri ilegale, dar și favorizează o concurență neloială, plasând producătorii onești într-un dezavantaj.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.
