Drumul Chişinău-Ungheni-Sculeni are o lungime de aproape 100 de kilometri, iar lucrările de reabilitare sunt efectuate compania azeră Evrascon şi compania cehă OHL.Compania Evrascon este responsabilă de reconstrucţia şoselei pe două porţiuni, între kilometrii 6-24 şi 74-96. Compania OHL va reconstrui porţiunea dintre kilometrii 24 şi 68 a şoselei. Acum doi ani, Guvernul a anunțat că până în anul 2017 autorităţile intenţionează să reabiliteze 978 de kilometri de drumuri naţionale. 

În august 2015, s-a depistat că lucrările de pe traseul Chișinău-Ungheni se fac cu întârzieri semnificative în ceea ce privește termenii de executare. La acel moment, Evrascon a executat doar 2% din lucrări de la începutul reparației. 

> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Anul acesta, în bugetul de stat au fost prevăzute cheltuieli și pentru reabilitarea dumului Chișinău-Ungheni-Sculeni. Lucrările vor fi finanțate de Banca Regională de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!