„Astăzi în Orhei prețul unui metru cub de apă costă de două ori mai puțin decât înainte de venirea lui Ilan Shor în Primărie. În oraș au fost deschise câteva magazine sociale, au fost construite patru stadioane, în timp ce la Chișinău de ani de zile nu este soluționată problema Stadionului Republican. Odată cu arestarea lui Shor, cum arată autoritățile centrale pe fonul acestor realizări?”, a întrebat retoric Valerii Klimenko.

Făcând referire la alegerile prezidențiale din toamnă, sursa a adăugat că și pe plan politic Ilan Shor devine un pericol pentru actuala putere.

„Cineva din conducerea partidelor de la putere a aflat probabil despre faptul că Ilan Shor pregătește o candidatură foarte puternică pentru funcția de președinte. Ei au vazut în Ilan Shor un concurent foarte puternic. Reieșind din posibilitățile sale, inclusiv cele financiare, Shor poate schimba cursul politic din țară. Acesta este unul din aspectele și motivele de arestare a lui Ilan Shor”, a declarat Klimenko.

Potrivit politicianului astăzi deciziile organelor de drept nu se iau în baza dovezilor, ci în baza informațiilor din presă. „Asta e cel mai periculos. Ravnopravie nu va rămâne pe margine. Procurorii nu au argumente”, a conchis președintele Comitetului executiv al partidului Ravnopravie.

Amintim că Ilan Shor a fost reținut ieri pentru 72 de ore.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!