„Avantajele utilizării cardului virtual pe pagina PayPal este atât lipsa anumitor costuri, cât și elementele de securitate, lipsa unor tranzacții frauduloase. Avantajul unui card virtual de la Moldova Agroindbank este mai întâi de toate securitatea tranzacțiilor, care este asigurată prin faptul că acest card este colegat la un cont separat. Respectiv, clientul sau deținătorul unui astfel de card cunoscând suma tranzacției pe care o va efectua ulterior în mediul virtual, va efectua transferul pe acest cont separat din contul său de card debit sau credit suma exactă a tranzacțiilor care o va efectua ulterior. Respectiv el efectuează tranzacția pe suma planificată. Chiar dacă, se întâmplă din nefericire că infractorii au acces la datele cardului, acești infractori nu vor beneficia de banii din cont, deoarece ei pur și simplu nu sunt acolo”, a declarat șeful adjunct al Direcției Carduri, MAIB, Radu Pascaru.

Cardul virtual MAIB este un card special, destinat doar pentru tranzacţii online. „Deja de un an jumate fac diferite cumpărături pe diferite site-uri specializate și mă ajută mult”, a mărturisit unul din deținătorii cardului virtual MAIB, Ștefan Podoleanu.

Avantajul de bază este nivelul sporit al siguranţei banilor. „Nu site-ul răspunde de toți vânzătorii care sunt acolo. Acest card îmi asigură reîntoarcerea banilor, este sigur, garantat, aşa cum  a promis și Moldova Agroindbank”, mai spune Ștefan Podoleanu.

Cardul Virtual MAIB este disponibil atât în valută naţională, cât şi în Dolari SUA şi Euro. Alimentarea contului acestuia se efectuează prin depuneri de numerar la orice filială a băncii sau, şi mai simplu, prin virament din alte conturi deschise la Moldova Agroindbank - de pe canapeaua de acasa, prin Internet-Banking MAIB, Mobile Banking MAIB, sau din alte bănci comerciale.

„Este foarte simplu. Mă duc la bancă și dau cardul. Îmi iau numărul și datele din buletin iar eu le spun suma pe care vreu să o pun pe cardul virtual, în valută sau în lei. Durează aproximativ cinci minute”, explică Ștefan Podoleanu.  

Taxele în PayPal se aplică doar la completarea cu bani a „portmoneului electronic” de pe contul bancar sau de pe card şi diferă în funcţie de categoria în care este plasată ţara respectivă. Important este că Moldova Agroindbank oferă utiliazarea cardurilor pentru orice tranzacţie pe Internet, inclusiv, completarea „portmoneului electronic” gratis, fără aplicarea comisoanelor.

„Cardul virtual a devenit popular în rândul tinerilor, în ultima perioadă, prin faptul că securitatea este asigurată în mediul virtual, aceasta este cea mai mare problemă. Plus, costurile acestui card sunt reduse. Respectiv, acesta este un card comod, util și accesibil pentru toată lumea”, a mai adăugat Radu Pascaru.

Precizăm că de la 1 ianuarie 2014 prin intermediul cardului virtual Moldova Agroindbank au fost efectuate tranzacții în sumă de circa 3 mln de lei.

P.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!