Gunoiștea de la „Mina Purcel” se află în aproprierea localității Bubuieci - suburbia capitalei. Aceasta activează în ultimii 5 ani, după ce gunoiștea municipală din apropierea satului Țânțăreni a fost închisă.
Ajungi la „Mina Purcel”, imediat după o cotitură de pe strada Uzinelor din Chișinău. Mirosul insuportabil, gălăgia ciorilor și fluxul constant de autospeciale îți indică direcția în care trebuie să mergi. Canicula nu-i sperie pe cei ce-și caută bunuri printre deșeurile „proaspăt” descărcate din autospeciale.
Potrivit preşedintelui organizaţiei teritoriale Chişinău a Mişcării Ecologiste din Moldova, Vladimir Garaba, „gunoiştea de la mina Purcel este o bombă cu efect întârziat. Deşeurile sînt presate şi acoperite cu lut. Nu se face nici hidroizolarea solului, deşeurile nici nu sînt îngrădite”
În prezent, capacitatea gunoiștii de la „Mina Purcel” este epuizată. Autoritățile plănuiesc, drept soluție, să reînceapă evacuarea deșeurilor menajele din capitală la gunoiștea de la Țânțăreni
Așa arată gunoiștea de la Țânțăreni în prezent, fiind conservată. Gunoiul evacuat anterior se află acum îngropat sub pământ în 15 straturi a câte 2,5 metri. Solul este hidroizolat, iar lichidul ce apare de la fermentarea gunoiului este evacuat aparte.
Capacitatea disponibilă a gunoiștii este de 50% din suprafața totală a acesteia
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.