Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a precizat că utilizarea cât mai eficientă a energiei va aduce un spor de competitivitate, dacă vorbim de întreprinderi, şi un spor de bunăstare pentru cetăţeni.
„A consuma mai puţin şi mai eficient înseamnă a avea o factură la energie mai mică. Acesta este obiectivul nostru, să avem o factură cât mai mică și pentru consumatori. Trebuie să gândim și să acționăm în conformitate cu ceea ce își propun partenerii noștri europeni. Avem legislație, avem instituții create, iar acum suntem la faza cea mai importantă. Vom avea rezultate doar atunci când toți operatorii economici vor ști să valorifice toate aceste oportunități”, a subliniat Lazăr.

Prezent la eveniment, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a precizat că atât UE, cât și Republica Moldova au drept scop stabilirea unei rate de 20% din energie asigurată din surse regenerabile până în 2020.
„Este semnificativ că Săptămână Europeană a Energiei Durabile din Republica Moldova are loc în aceeași săptămână când vom semna Acordul de Asociere cu UE. Uniunea Europeană nu a fost niciodată un proiect de politică externă, acest proiect ţine mai mult de nivelul de viaţă şi de oportunităţi pentru populaţie, iar sectorul energetic este foarte important în acest context. Veți vedea informații despre proiectul de biomasă pe care l-am început. Beneficile energiei durabile trebuie să fie clare pentru fiecare dintre noi”, a conchis sursa.
În cadrul acestei săptămâni, vizitatorii din Chişinău vor putea vedea care sunt avantajele pentru care merită să-ţi cumperi o masă ecologică, cum arată un uscător solar, o bucătărie solară etc.




Marţi, la Bălţi, va fi deschis un parc pentru copii, unde cei mici vor învăţa despre beneficiile energiei durabile şi vor fi implicaţi în activităţi educative, cu privire la energia verde. Vor fi organizate expoziții de fotografie cu istoriile de succes ce țin de utilizarea energiei regenerabile în Republica Moldova.



Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.