Adriana Beţişor gestionează dosare cu nume mari şi cu fraude de sute de milioane de lei, fiind practic cel mai mediatizat angajat din Procuratură. Aceasta a ajuns în funcţia de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupţie (PA) în iunie 2011, imediat după ce a absolvit Institutul Naţional al Justiţiei (INJ), specialitatea procuror. Ea a fost numită în funcţia de procuror în cadrul PA, prin ordinul procurorului general Valeriu Zubco, la 14 iunie 2011.
La început de 2014, pentru îndeplinirea exemplară a obligaţiilor de serviciu, iniţiativă şi operativitate, în legătură cu aniversarea a XXII-a de la formarea Procuraturii R. Moldova, audiind raportul lui Corneliu Gurin, CSP a decis să-i decerneze Adrianei Beţişor diplomă de onoare de gradul III.
Până în 2015, Adriana Beţişor, conform declaraţiilor cu privire la venituri şi proprietate depuse la CNI, a trăit modest. În declaraţiile pentru 2012, 2013 şi 2014, aceasta includea doar veniturile din salariul de procuror, care au fost de 66 de mii de lei în 2012, 86 de mii în 2013 şi 84 de mii în 2014. Tot în 2014, Beţişor a indicat că deţine, prin comodat, un automobil Toyota Corolla, fabricat în 2009.
Nuntă de un milion
Anul 2015 a fost unul benefic pentru Beţişor, nu doar sub aspect profesional. În octombrie 2015, într-un local select din Chişinău, aceasta s-a căsătorit cuDumitru Şubin, şef interimar al Direcţiei Antifraudă şi investigare fiscală din cadrul Direcţiei generale confirmare fiscală a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS). În urma celebrării căsătoriei, Adriana Beţişor şi Dumitru Şubin au obţinut un venit de aproximativ 1 milion de lei, mai exact: 31 de mii de euro, 11,5 mii USD şi 170 de mii de lei.
Tot din declaraţia cu privire la venituri şi proprietate pentru acelaşi an aflăm că Beţişor a ridicat un salariu de 96,3 mii de lei, care a fost cu aproape 10 mii mai mare decât al soţului său de la Fisc.
Adriana Bețișor a fost gestionara mai multor dosare de rezonanță. Ea a condus grupul de procurori care au efectuat percheziţii în oficiile unor firme din reţeaua omului de afaceri Veaceslav Platon. Un an mai târziu, tot ei i-a fost încredinţat dosarul intentat omului de afaceri Leonid Volneanschi, patronul firmelor care gestionează businessul „Elat” din Chişinău. Tot ea a gestionat și răsunătoarele dosare ale lui Boris Focșa, Vlad Filat, dosarul „Caravita” și cel al lui Ilan Shor.
Citiți integral investigația pe Ziarul de Gardă.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.