10 motive să cumperi un apartament într-un bloc nou VS într-unul vechi

10 motive să cumperi un apartament într-un bloc nou VS într-unul vechi

În ultimii ani tot mai mulți moldoveni preferă să cumpere un apartament într-o clădire nouă. Care sunt avantajele cumpărătorilor de locuințe „nou-nouțe”? De ce există mai multe avantaje decât dezavantaje în urma achiziționării unei locuințe noi? Răspunsurile la aceste întrebări le-am căutat cu directorul de construcție al companiei „HORUS SRL", Tudor Prodan.

E mai plăcut să trăiești într-o casă nouă

„Casa noua se construiește din materiale noi de construcție, cu termen de valabilitate mult mai lung, este de părere Tudor Prodan. - Casele noi sunt construite conform noilor tehnologii. Toate materialele de construcție trec verificările necesare la prezența radionuclizilor și altor substanțe periculoase. Izolarea fonică în noua clădire este diferită, comparativ cu cea din casele mai vechi. Prin urmare, interesul cumpărătorilor față de noi construcții este mai mare.”

Materiale de construcții europene

„La lucrările de finisare a faţadelor sunt folosite materialele companiei austriece (Baumit), materiale din România, Polonia etc. La lucrările de finisare în interior se folosește ghips cu adăugarea permitului. La lucrările de finisare, de asemenea, folosim amestecuri uscate de rocă minerală. Termenul de valabilitate a unor astfel de materiale este mai mare, fațada nu-și schimbă culoarea în urma precipitațiilor: ploaie, zăpadă, nu se decolorează la soare. La lucrările de finisare în interior folosim, de asemenea, materialele companiei Baumit, acesta conține mai puțin ghips și formează un aspect lucios, suprafață devine foarte îngrijită și delicată.”

Rezistența la cutremure și alte calamități naturale

„În ziua de azi sunt folosite noi tehnologii - case de monolit de până la 24 etaje. Carcasa în sine este fiabilă, concepută pentru tipuri de beton mai trainice decât utilizate anterior. În ceea ce ține de tulburări seismice, aș putea spune că astăzi la ele se atrage mai multă atenție, se efectuează teste, chiar și o simulare a cutremurului! Proiectantul nostru, care calculează rezistența clădirilor noastre, a efectuat astfel de teste. Toate casele sunt proiectate în conformitate cu documentația normativ-tehnică actuală. Apoi, această documentație trece printr-o examinare corespunzătoare.

Calitatea construcției

„Pentru a obține o calitate bună în construirea clădirilor și instalațiilor, trebuie de respectat, la toate etapele, cerințele obligatorii stabilite pentru construcția dată. Se ține cont de cerințele principale: durabilitatea și stabilitatea clădirii, siguranța în perioada exploatării, mijloace anti-incendiare, igiena și sănătatea locatarilor, protecția mediului, izolarea termică și impermeabilizarea, izolarea fonică. Unul dintre factorii în obținerea calității este utilizarea materialelor calitative moderne, certificate de organele competente, utilizarea lor corectă, instruirea lucrătorilor.”

Rețele noi de comunicații

„Anterior țevile de apă și de încălzire se făceau din oțel. Astăzi, la construcția caselor noi, desigur, se folosesc tehnologii avansate - polipropilenă, clorura de polivinil, sau metaloplast. Pentru apeduct se folosesc, de exemplu, țevi din polietilenă cu diametrul nu mai mic de 20 mm. Gazoductul este, de asemenea, din polipropilenă. Pentru că anterior totul era centralizat, iar astăzi în case noi se instalează încălzirea autonomă. Fiecare apartament are propriul sistem de încălzire, fiecare proprietar poate regula furnizarea de energie termică în apartament. Și mai mult, țevile de apă și de gaz nu necesită reparații frecvente, ele sunt durabile. Lucrările de instalare a sistemului electric sunt realizate conform proiectului cu alt tip de fir, din cupru, acesta fiind un material sigur și durabil.”

...

Planificarea calculată

„De cea mai mare cerere în clădirile noi se bucură apartamente cu una și două camere. Compania noastră, de exemplu, studiază cu mare atenție cerințele pieței, iar noi comandăm proiectantului anumiți parametri. De exemplu, un apartament cu o cameră - până la 40 de metri pătrați, iar cel cu două camere - până la 60 de metri pătrați. Astăzi, planificarea apartamentelor este una confortabilă. Hol mare, bucătăria mare, cel puțin 12, 16 sau 18 de metri pătrați, bucătăria neapărat are un balcon sau o lojă. Baia este de asemenea spațioasă. Poate fi o baie pentru gazde, o baie - pentru oaspeți. Totul se face pentru confortul locatarilor!”

Ipoteca propusă de o companie de construcții este mai ieftină, comparativ cu achitarea integrală cerută de piața secundară

„Avantajele la achitarea pentru apartament într-o casă nouă sunt evidente: în cazul cumpărării unui apartament pe piața secundară trebuie de achitat suma integrală dintr-o dată, odată cu achiziționarea apartamentului într-o clădire nouă există mai multe moduri de achitare. Compania HORUS activează întotdeauna în favoarea clienților săi, fiecare caz în parte este evaluat în mod individual. Puteți efectua prima plată 25-30% din suma integrală, iar suma rămasă de achitat pe etape, până la sfârșitul construcției. Puteți beneficia, de asemenea, de finanțare propusă chiar de companie: la încheierea unui contract de cumpărare a unui apartament se achită 30% din valoarea acestuia, iar suma rămasă este plătită timp de 5 ani, la un procent mic de 8,5% pe an. Această propunere este mult mai atractivă decât oferite de bănci (credit ipotecar bancar ar fi de 15-17% pe an). Mare avantaj este că compania HORUS transmite cumpărătorului cheile de la apartament, chiar dacă plata este parțială, fără să aștepte achitarea completă, cu alte cuvinte, locuind într-un apartament nou, puteți continua să plătiți pentru el.”

Starea locuinței de pe piața secundară este mai proastă, iar reparația mai scumpă

„Într-un apartament vechi dacă dai tencuiala jos într-un loc, totul va cădea mai departe. Prin urmare, trebuie să re-tencuiești întreg peretele... Apoi, probabil, va trebui să schimbi toate cablurile, să instalezi prize suplimentare. Va trebui să schimbi totul - prize,vopsea, tavan uși și chiar planificarea! Veți avea nevoie de mulți bani pentru o reparație calitativă într-o locuință din sectorul secundar.”

Apartamentul dintr-o clădire nouă nu are o „istorie”, în el nu a trăit nimeni, și nici un eveniment neplacut în el nu s-a întâmplat

„Atunci când o persoană își cumpără un apartament „vechi”, se interesează cine locuia în el. În unele apartamente, au locuit trei sau patru generații. Poate anterior în el erau ținute pisici sau câini din care cauză în apartament a rămas un miros neplăcut. O altă problemă: proiectele în casele vechi se transmit în arhivă și este greu de găsit informația căutată. Dacă noii locatari ar dori să facă o reparație generală, va fi greu să găsiți documentația cu proiectare și să aflați care perete este important și care nu.”

Spațiu energetic curat

„Pe strada Florilor, de exemplu, unde compania noastră a construit case se deschide o priveliște minunata spre zona parcului, spre Stăuceni, se vede Telecentru, Buiucani. Nu se simte sentimentul de înghesuire, de incomoditate spațială. În casele construite de HORUS sunt vitralii în apartamente- pe tot etajul se instalează benzi de geamuri termoizolante, cu alte cuvinte ferestre - de la podea până în tavan. O priveliște uimitoare se deschide din această fereastră! De altfel, vitraliul este produs în fabrica noastră proprie. Dacă aș fi pus în fața unei alegeri, eu aș alege HORUS. Pentru că noi construim aceste case, urmăresc zilnic modul în care se desfășoară construcția, cum decurg toate lucrările necesare. Urmăresc sudarea, betonarea, ce diametru are armătura... Casa se ridică în fața ochilor mei!

Horus SRL: tel (022) 444- 555

www.horus.md

Facebook

P.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.