Potrivit directorului Termoelectrica, Veaceslav Eni întreprinderea pe care o conduce va renunța la practica de sistare a alimentării cu apă caldă menajeră în perioada estivală, a consumatorilor din Chișinău. Totuși, în această vară 126 de blocuri din sectorul Ciocana nu vor avea apă caldă, timp de câteva săptămâni, din cauza imposibilității tehnice de a le conecta. Lucrările care vor avea loc în acest an vor permite remedierea acestor deficiențe.
„Consumatorii din Chișinău vor beneficia în continuare de apă caldă pe toată perioada de vară și vom renunța la practiva anilor precedenți când consumatorii nu aveau apă caldă menajeră timp de o lună.
De astăzi, am sistat Sursa I de producere a energiei electrice, până la 31 iulie aceasta va fi în reparație capitală. De asemeni, vor fi efectuate lucrări tenhnice care vor asigura consumatorii din Chișinău cu apă caldă menajeră. Pentru perioada când Sursa I nu va funcționa am conectat două cazane de 100 Gcal de la Centrala Termică Vest din sectorul Sculeni. Ele vor asigura municipiul Chișinău cu apă caldă menajeră până la 31 august. Totuși în sectorul Ciocana în perioada 10-27 iulie, 126 de blocuri nu vor avea apă caldă menageră, din cauza imposibilității tehnice de a le conecta ”, a declarat directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni.
Astfel, blocurile locative din sectorul Ciocana în perimetrul străzilor Alecu Russo, M. Sadoveanu, Mircea cel Bătrân, Igor Vieru, Ion Dumeniuc, Ginta Latină, Nicolae Milescu Spătaru și Petru Zadnipru nu vor avea apă caldă menajeră până pe 27 iulie 2016. Totuși lucrările care au loc în acest an vor permite în viitor asigurarea tuturor consumatorilor din Chișinău cu apă calgă menajeră, pe tot parcursul anului.
Totodată, în această perioadă vor avea loc lucrări de reparaţie şi modernizare a liniei de legătură între Centrala Termică Vest şi Circuitul unic de termoficare. Lucrările respective fac parte din Proiectului de Îmbunătăţire a Eficienţei SACET, finanţat de Banca Mondială, şi prevăd reparaţia capitală a două segmente de reţea termică de circa 4 km cu diametrul nominal (DN) 600 şi 500 mm de pe strada Dosoftei şi Calea Ieşilor, în perimetrul străzilor Mihai Viteazu, Milano, Drumul Crucii, Bariera Sculeni, Călărași.
Termoelectrica S.A. a fost creată în 2015 prin incorporarea întreprinderilor Termocom, CET-1 şi CET-2. În prezent întreprinderea beneficiază de un credit de 40 milioane de dolari din partea Băncii Mondiale pentru a-și eficientiza activitatea.
Termoelectrica livrează anual în Sistemul Energetic Naţional circa 20% din consumul total de energie electrica din Republica Moldova şi asigură cu servicii de termoficare peste 7000 de imobile din municipiul Chişinău şi suburbii.
Vezi și aceste știri

Cât ne mai pot hrăni pământurile noastre? „Noi ne-am deprins doar să luăm, fără a oferi naturii nimic în schimb”

Risc de recesiune a economiei: Se înregistrează un nou record la prețurile de referință la gaze naturale în Europa
