„Spălarea celor 18 miliarde de dolari s-a început din 2010, timp de 4 ani şi la CNA se raporta imediat. Se intentau dosare pe numele executorilor judecătoreşti şi schema funcţiona. Răspunsurile rezultă de la sine. În 2013, ministrul Finanţelor s-a adresat la noi ca să găsim bani pentru acoperirea găurii bugetare de 2 mlrd lei și am identificat bani din companiile off-shore. Dacă aprobam legea cu 7% impozitarea (51 mlrd lei transferaţi pe conturile off-shore), acopeream gaura de mult timp, dar s-a refuzat”, a subiniliat fostul angajat CNA.

Potrivit acestuia, Republica Moldova este o țară ooff-shore „. Suntem de mult o ţară off-shore, dar neoficială. După ce am remis scrisori în adresa Guvernului, eram cărat pe la şedinţe şi îmi spuneau că nu am dreptate. În 9 luni, peste 9 mlrd lei”, a conchis Gofman.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!