Recent, în cadrul ședinței acționarilor fabricii s-a decis ca peste 1,91 milioane de lei din profit, ceea ce constituie 10,24%, să fie alocate pentru dezvoltarea întreprinderii, 31,4 mii lei (0,17% din profit) - pentru acoperirea pierderilor ce țin de corectarea rezultatelor anilor trecuți. Restul profitului - 16,7 milioane de lei sau 89,5%.

Totodată, în cadrul ședinței acționarii au aprobat semnarea unui acord de împrumut de 200 de milioane de lei, cu gajarea proprietății mobile și imobile, acordând Consiliului dreptul de a stabili condiții concrete. În decizie nu se menționează scopul utilizării acestui împrumut.
Fabrica SA „Bucuria” a fost fondată în 1946 și este cea mai mare întreprindere din Moldova specializată în producerea diferitor tipuri de dulciuri.

În 1992, întreprinderea a devenit societate pe acțiuni de tip închis cu capital mixt de stat și privatizat, urmând ca în 1994 să devină societate pe acțiuni de tip deschis cu formă privată a capitalului. În prezent, pachetul majoritar este deţinut de compania cu capital rusesc „Trade House Valday”.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!