Filip califică drept „iresponsabil și cinic” apelul lansat de Maia Sandu, ca FMI să nu semneze un acord cu R. Moldova

Filip califică drept „iresponsabil și cinic” apelul lansat de Maia Sandu, ca FMI să nu semneze un acord cu R. Moldova

Premierul Pavel Filip a venit cu o reacție rapidă pe pagina sa de Facebook, la apelul lansat de Maia Sandu către FMI, ca această organizație să nu încheie un acord cu Republica Moldova dacă nu se respectă anumite condiții, ce țin, mai ales, de transparența utilizării împrumutului acordat.

Recent Sandu a venit cu un îndemn către reprezentanții FMI să nu acorde un împrumut țării noastre dacă nu se respectă anumite condiții.„ „Luând în considerație ultimele informații privind frauda din sistemul bancar, solicit Fondului Monetar Internațional să nu încheie niciun acord cu Guvernul Republicii Moldova până nu sunt asigurate responsabilizarea și transparența procesului. Există indicii serioase că unele persoane de la putere sînt implicate în acest furt”, solicită Maia Sandu într-o scrisoare deschisă în adresa FMI. La scurt timp după acest apel, Premierul Filip a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. „Adresez un apel reprezentanților clasei politice să dea dovadă de maximă responsabilitate în privința temelor care vizează interesul național, cum este și cea privind negocierile Guvernului cu Fondul Monetar Internațional. Am luat act cu surprindere de solicitarea publică făcută de liderul PAS, Maia Sandu, prin care cere FMI să nu semneze un nou program cu Republica Moldova. Consider gestul doamnei Maia Sandu ca fiind iresponsabil și cinic față de cetățenii Republicii Moldova, în situația în care chiar liderul PAS a insistat, anterior, că un acord cu FMI este vital. Apreciez că astfel de gesturi politicianiste nu fac decât să încerce să blocheze relansarea economică a țării, lucru care ar fi în detrimentul Republicii Moldova și al cetățenilor ei. Lipsa unui acord cu FMI ar însemna și lipsa altor finanțări străine, iar acest lucru ar putea duce la un blocaj economic extrem de periculos, inclusiv la o criză socială profundă. Vă rog, renunțați la discursuri demagogice, nu mai puneți mai presus de interesul țării, interese politice cinice, care ar putea afecta cetățenii pe termen lung”, menționează actualul Premier. În perioada 5-15 iulie, o echipă de experți ai FMI se află într-o vizită de lucru la Chișinău. De această dată echipa are mandat de negociere a unui nou acord cu Republica Moldova.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal