Câștigul lui Radu Albot nu a fost o surpriză la turneul Challenge din Poznan pe zgură, fiindcă el era cel mai bine clasat sportiv potrivit clasamentului ATP, unde ocupa poziția 92.
Astfel, în finală moldoveanul a jucat cu Clement Geens în vârstă de 20 de ani, care este clasat pe poziția 344 în clasamentul ATP.

În primele trei game-uri din primul set moldoveanul era condus cu 1:2. Totuși, el a reușit să se impună în celelalte 5 game-uri, câștigând cu 6:2 primul set.

În cel de-al doilea set tânărul belgian a solicitat îngrijiri medicale. Când a reintrat în joc acesta nu a reușit să impună în fața lui Albot, din cauza erorilor la serviciu, pierzând cu 4:6, după 92 minute de joc.

Datorită victoriei de la Poznan, Radu Albot a ajuns pe poziția 89 în clasamentul ATP. De asemeni, el a luat un premiu de 6150 de euro.

Acesta este al treilea trofeu al anului 2016 pentru sportivul nostru, toate de categorie Challenger, după cele obținute la Fergana (Uzbekistan) și Furth (Germania).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!