Cea mai mare despăgubire, aproximativ 333 de mii de lei, a primit compania "Flerixon" SRL. Clădirea administrativă, deținută de "Flerixon" SRL, a suferit pagube majore, ca urmare a ploilor abundente, însoțite de rafale de vânt. Gospodăriei țărănești "Colța Ludmila" compania Moldasig i-a plătit 167 de mii de lei. Fondurile vor fi folosite pentru a repara acoperișul depozitului distrus de vântul puternic. Potrivit Ludmilei Colța, contractul cu Moldasig, semnat în septembrie anul trecut, a fost prima experiență de cooperare cu compania de asigurări, care în urma evenimentelor recente, s-a dovedit a fi foarte oportun și util.

Printre clienții, cărora Moldasig le-a plătit deja despăgubirile de asigurare, este și familia lui Victor Conicov locuitor al satului Zăicana, raionul Criuleni. Un reportaj despre prejudiciul provocat de ploaie acestei familii a fost difuzat de către unul din posturile de televiziune. Ploaia torențială a inundat casa și gospodăria, care aparțin familiei asigurate. Suma despăgubirii s-a ridicat la aproximativ 27 de mii de lei, prima de asigurare achitată de asigurat, conform contractului, a constituit numai 500 de lei pentru un an întreg!

Experții în soluționarea daunelor, au ajuns în gospodăriile afectate în decurs de 1-2 zile, după cum a menționat șeful Secției asigurări bunuri al companiei Moldasig, Janeta Mantorova. Compania a evaluat operativ pagubele provocate, iar cea mai mare parte a compensației pentru cazurile asigurate de compania Moldasig au fost plătite clienților în termen de maxim 10 zile de la dezastru.

Siguranța are nume - Moldasig

Moldasig - liderul pieței de asigurări din Republica Moldova. Cota de piață a Moldasig, în primul trimestru din 2016 este de 16,9%. Volumul primelor de asigurare pentru această perioadă s-au ridicat la 47,9 milioane de lei, și plățile - 17,5 milioane de lei (nivelul plăților - aproximativ 36,5% din totalul primelor acumulate). Fondurile proprii (active nete) a Moldasig la 31.12.2015 depășeau 351.7 milioane de lei, activele totale ale companiei - 620.2 milioane de lei, rezervele de asigurare - 202,4 milioane de lei. Astăzi, în toată Moldova, funcționează mai mult de 230 de birouri moderne ale companiei, combinate într-o singură rețea. Numărul de personal calificat este mai mare de 800 de angajați. Portofoliul companiei este format din mai mult de 30 de tipuri de servicii de asigurare și mai mult de 100 de programe de asigurare diferite.

 

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.