În 2013, Adevărul Moldova scria că Vladimir Maiduc este proprietarul complexului de odihnă "Forest Club", din Ialoveni, dar şi a câtorva firme din România. Acesta s-a întors la MAI în 2013, după ce a lipsit zece ani din poliție, fiind numit în funcție de ministrul de atunci, Dorin Recean.

Atunci Maiduc spunea că și-a construit afacerea timp de zece ani „Iniţial am început cu firme ce prestau diferite servicii, cum ar fi curăţenia în casă. Afacerea «Forest Club» am pornit-o mai târziu. O am de vreo şapte ani”, scrie aceeași sursă.

Maiduc a plecat de la MAI în 2003, atunci când i-au fost aduse mai multe acuzaţii. În 2002, ziarul "Accente" scria că Vladimir Maiduc, pe atunci adjunct al şefului Poliţie Criminală a MAI, ar fi fost suspectat de comiterea unor crime grave: escrocherii prin şantaj, fabricarea probelor penale, exces de putere etc. Acesta neagă toate acuzaţiile, precizând că a atacat publicaţia în instanţă şi a câştigat procesul.

Un an mai târziu, în 2014, Realitatea.md scria că Maiduc a plecat cu scandal de MAI. Iată cum reacționa la plecarea sa Recean: „Vladimir Maiduc a plecat din minister supărat, după ce condiția sa de a primi grad de general a fost refuzată de mine personal. Refuzul a fost datorat atât imposibilității legale - funcția deținută de Vladimir Maiduc nu intră în lista celor pentru care se acordă acest grad, dar mai mult s-a datorat rezultatelor activității subdiviziunii sale, care le evaluez drept mult sub așteptări. Nemulțumirea legată de activitatea dlui Maiduc era datorată de predilecția sa pentru activități operative de impact mic și caracter dubios”, a scris Dorin Recean, pe pagina sa de Facebook.

Ultimile informații despre Maiduc lansate în spațiul public apar în 2014. Ultima știre care îl vizează este semnată de Europa Liberă, reporterii anunțând că Maiduc, „eliberat din funcţie în februarie 2014 pe fundalul unei controverse, a lansat miercuri o asociaţie care îşi propune să divulge actele de corupţie în care ar fi implicaţi demnitari publici şi instituţiilor de stat. Asociaţia Contra Corupţie a fost înregistrată încă în luna august la Ministerul Justiţiei”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!