VIDEO. Killerul din Nice a fost luptător de arte marțiale

VIDEO. Killerul din Nice a fost luptător de arte marțiale

Tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, care a provocat moartea a 84 de persoane în orașul Nice pe 14 iulie 2016, utilizând un camion de 19 tone, a practicat artele marțiale. Astfel, într-un video din 2010 el participă la o competiție unde aplică lovituri periculoase cu capul, accidentând adversarul său.

Într-un video care datează din 2010 apare killerul din Nice, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, care participă la o competiție de arte marțiaile. Adversarul său care nu a dorit să fie citat, îl caracterizează drept sportiv care făcea multe erori mai ales din cauza lipsei de antrenamente, decât din răutate. Antrenorul acestuia, care de asemeni nu a dorit să nu fie citat de mass-media, a declarat că nu a avut probleme cu Bouhlel, dar l-a alungat după câteva luni, fiindcă a devenit prea arogant, scrie corriere.it. Din video poate fi observat că tunisianul face de câteva ori mișcări periculoase cu capul, care accidentează adversarul.

Publicitate

În cadrul unei declarații de presă, procurorul francez Francois Molins, responsabil de anchetă, a precizat că există „progrese notabile” în ancheta derulată de „peste 400 de anchetatori”, scrie agerpres.ro.

Investigațiile „au permis nu numai să confirmăm încă o dată caracterul premeditat al actului criminal comis de către Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ci și să stabilim că acesta a putut beneficia de susținere și complicități în pregătirea și comiterea actului său criminal”, a declarat Mollins.

Doi franco-tunisieni, un tunisian, un albanez și o franco-albaneză, cu vârste între 21 și 42 de ani, au fost deferiți justiției pentru a fi inculpați pentru asociere în vederea comiterii de acte teroriste și asasinate. 'Ei nu sunt cunoscuți de serviciile de informații', a precizat Molins.În baza analizei telefonului mobil al ucigașului, care a dus la identificarea a numeroase contacte cu ei, acești suspecți au fost reținuți, a precizat procurorul, adăugând că legătura între Lahouaiej Bouhlel și ceilalți suspecți a fost stabilită datorită elementelor găsite în camion și pe armele descoperite.

Amprentele unuia dintre suspecți au fost găsite pe portiera din dreptul pasagerului a camionului de 19 tone cu care Lahouaiej Bouhlel a zdrobit 84 de persoane și a rănit peste 350 de răniți.

Cincisprezece dintre ei „au încă în acest moment un pronostic” conform căruia viața le este în pericol, a precizat procurorul.

Lahouaiej Bouhlel pare să fi gândit planul său criminal „cu mai multe luni înainte de a trece la acte”, potrivit procurorului.

Tot pe telefonul atacatorului de la Nisa s-au găsit o fotografie cu un concert de pe Promenade des Anglais și o fotografie a unui articol privind „captagon”, un drog despre care se știe că este utilizat de jihadiștii responsabili de atentate teroriste, notează AFP.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal