Orașul Soroca nu are o stație de epurare a apelor reziduale provenite din sistemul de canalizare, problema nu a fost soluționată, chiar dacă au fost identificate surse financiare.
„După calculele mele, 2500 de tone în fiecare 24 de ore sunt aruncate direct în râul Nistru la 30 de metri de la cetatea Soroca și le doriți poftă bună până la Odesa. 2500 de tone de rahat, să iertați, în toată ziua, în Nistru! Eu cândva am avut intenția de a hotărî această problemă, atunci când eram în parlament. Am fost pus la punct și mi s-a spus că „Gospodin Urechean nu înțelege corect problema. Aici nu este vorba de metale grele, ci de deșeuri biologice”. Eu mi-am dat seama că sunt un agramat. Asta e o catastrofă fraților, ca cetățenii care utilizează apa din Nistru să pape rahatul de la Soroca și până la Odesa. Au fost proiecte, erau și investiții străine, dar nu ați găsit numitor comun unde să amplasați stația de epurare” a declarat Serafim Urechean în cadrul audierii Raportul de audit al proiectului „Programul de Dezvoltare a Companiilor de Aprovizionare cu Apă și Canalizare”.
Reprezentanții autorităților locale din Soroca declară că au găsit o parte din finanțare, dar negocierile au fost stopate pe moment.
„Este o situație atât de dramatică, ea trebuie să fie pusă pe masa guvernării. Utilizarea acestui rahat necesită medicamente pentru tratarea bolilor care le provoacă. Această situație se repetă la Bălți, la Orhei și la Chișinău, cu toată pompa aceasta. Uitați-vă ce se întâmplă în râul Bîc și aici au umblat cu rahatul în sac. Le spuneam că este o măgărie care nu este nicăieri în lume”, a declarat Urechean.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.