A fost decis modul de utilizare a pavilionului R. Moldova de la EXPO Milano-2015

A fost decis modul de utilizare a pavilionului R. Moldova de la EXPO Milano-2015

Universitatea Tehnică din Moldova a fost desemnată drept cîștigător al Concursului de idei şi proiecte pentru utilizarea proprietății publice rămase după demontarea pavilionului Republicii Moldova de la Expoziția Mondială ”Milano-2015”. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de o comisie specială, după analiza ofertelor prezentate pentru concurs, scrie moldpres.md.

În context, Serviciul de presă al Ministerului Economiei a precizat că, prezentînd oferta UTM, rectorul Universității, Viorel Bostan, a accentuat că pavilionul va fi amplasat în campusul instituției din sectorul Rîșcani al capitalei, unde zilnic se află circa 6 mii de studenți şi va fi folosit atît în scopuri educaționale, inclusiv ca un poligon pentru testarea ideilor studenților în diferite domenii, cît și drept un centru expozițional pentru evenimente de rang instituțional, local și național.

Conform estimărilor specialiștilor UTM, pentru reinstalarea pavilionului și punerea lui în valoare va fi nevoie de circa 3 milioane de lei, care vor fi alocați atît din bugetul instituției, cît și de partenerii de dezvoltare ai Universității Tehnice din Moldova.

Publicitate

Făcând o analiză a ofertelor de idei prezentate pentru concurs, viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a accentuat că proiectul prezentat de Universitatea Tehnică din Moldova este cel mai eficient atît din punct de vedere financiar, cît și funcțional, deoarece oferă posibilitatea încadrării pavilionului în circuitul educațional şi ştiințific. „Scopul concursului a fost selectarea celei mai interesante idei sau celui mai original proiect de utilizare eficientă a patrimoniului rămas în urma participării Republicii Moldova la Expoziția Mondială EXPO Milano-2015. Cred că ne-a reușit acest lucru, deoarece proiectul UTM întrunește o serie de idei, care permit exploatarea pavilionului din punct de vedere funcțional la maxim, precum şi oferă accesibilitate pentru publicul larg”, a accentuat ministrul Octavian Calmîc.

În anul 2015 Republica Moldova a participat, pentru prima dată cu pavilion propriu, la Expoziția Mondială EXPO Milano-2015, care a avut loc în orașul Milano, Italia. Pavilionul țării noastre a ajuns în lista celor 11 țări cu cele mai originale pavilioane.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal