Unul dintre directorii companiei Frontier Solutions, John Sandweg, a notat într-un comentariu pentru publicația ucraineană Evropeiskaia Pravda că compania a semnat un contract de reprezentare a intereselor lui Platon în Statele Unite ale Americii cu privire la aspecte legate de furtul miliardului. Despre asta se spune într-o scrisoare adresată procurorului general al Ucrainei, Iuri Luțenko.

„Dl. Platon este martorul cheie în ancheta desfășurată de Departamentului Justiției din SUA, poliția vamală din SUA și FBI, cu privire la furtul unui miliard din băncile moldovenești. El este bine informat despre mijloacele și metodele furtului în cauză, precum și locul aflării banilor furați”, se spune în scrisoarea avocaților lui Platon.

Frontier Solutions solicită Procuraturii Generale din Ucraina „să amâne extrădarea până la interogarea lui Platon de către agențiile de aplicare a legii americane”.

Totodată, din scrisoare reiese că viața lui Platon în Republica Moldova ar fi în pericol.

„Dacă va fi extrădat Republicii Moldova, puțin probabil că el va coopera cu autoritățile americane, iar interogarea lui de către investigatorii poliției vamale și FBI-ului va fi împiedicată sau blocată”, se mai spune în scrisoare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!