Producţia de ouă la întreprinderile agricole a crescut cu 40%, în primele șase luni ale anului curent

Producţia de ouă la întreprinderile agricole a crescut cu 40%, în primele șase luni ale anului curent

Datele statistice din primele șase luni ale anului curent relevă o majorare a producţiei vegetale cu 21,5% și a producţiei animaliere cu 1,1%. Cea mai mare creștere a fost înregistrată la capitolul producţia de ouă la întreprinderile agricole.

Producţia globală agricolă în gospodăriile de toate categoriile în ianuarie-iunie 2016 s-a majorat cu 4,1% faţă de perioada respectivă a anului 2015.

Creștere producţiei globale agricole a fost determinată de creşterea producţiei vegetale cu 21,5% și a producţiei animaliere - cu 1,1%. Partea principală din volumul total al producției agricole îi revine producţiei animaliere - 83%.

Producţia animalieră pe principalele tipuri, conform estimărilor:

...

Situația în profil pe gospodării indică, că în întreprinderile agricole producţia globală agricolă s-a majorat cu 18,3%, fiind în descreștere în gospodăriile populaţiei cu 2,3%.

Creşterea producţiei animaliere în gospodăriile de toate categoriile cu 1,1% a avut loc datorită majorării volumului producţiei de ouă cu 13,3%, îndeosebi în întreprinderile agricole, unde producţia de ouă a crescut cu 40,1%, drept urmare a majorării șeptelului de găini ouătoare cu 23,1% și a productivităţii acestora cu 9%.

Producţia (creşterea) vitelor şi păsărilor în gospodăriile de toate categoriile s-a micşorat cu 0,3% în rezultatul scăderii producției in gospodăriile populaţiei şi cele ţărăneşti (de fermier) cu 5,3%. În întreprinderile agricole volumul producţiei (creşterii) vitelor şi păsărilor s-a majorat cu 6,5%, ce a fost determinat de mărirea atît a efectivului mediu de animale și păsări, cît și a productivităţii acestora.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.