Jaf la o bancă din Durlești. Tâlharii au stropit casierul cu benzină și au luat 370.000 de lei

Jaf la o bancă din Durlești. Tâlharii au stropit casierul cu benzină și au luat 370.000 de lei

Ieri, în jurul orei 15.30, un bărbat a telefonat la serviciul 902 şi a comunicat că la o bancă comercială din Durleşti, a avut loc un atac armat în urma căruia doi indivizi, cu cagule pe cap, ameninţând angajaţii cu un pistol, au sustras mijloace financiare.

Angajaţii instituţiei au declarat poliţiştilor precum că, atacatorii s-au apropiat de ghişeul casierului, l-au stropit cu benzină, l-au ameninţat cu un pistol şi că îl va incendia dacă nu va deschide uşa. Atunci, victima, de 25 ani, le-a permis accesul agresorilor, care au luat din safeu aproximativ 370 000 lei, după care au părăsit locul infracţiunii şi au fugit cu un automobil care îi aştepta la ieşire. Abia după atac, casierul a reuşit să activeze butonul de alarmă.

Ca urmare a intervenției prompte a polițiștilor și a aplicării concomitente a mai multor acțiuni speciale de investigații, fiind implicați echipe speciale de lucru și echipaje de patrulare, atacatorii au fost identificați și reținuți.

Astfel, un echipaj mixt de patrulare a reuşit să recunoască şi să reţină automobilul de model Honda Civic, anunţat în orientare conform informațiilor obţinute de poliţişti, la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 24 ani, originar dintr-un sat al raionului Străşeni. Asupra lui, forţele de ordine au depistat bani, în sumă de 5 000 lei sustraşi, care erau sigilaţi de către angajaţii băncii.

Totodată, ofiţerii de investigaţii care erau implicaţi în derularea unor măsuri speciale într-o localitate din raionul Cahul, i-au localizat pe principalii suspecţi, care se ascundeau la domiciliul unuia dintre ei.

Indivizii s-au dovedit a fi un minor în vârstă de 17 ani, originar din Cahul, iar al doilea în vârstă de 19 ani, cu domiciliul în raionul Nisporeni. După reţinerea lor, poliţiştii au depistat rucsacul cu banii furaţi, pistolul păstrat ilegal, cagulele, mănuşile, dar şi hainele în care erau îmbrăcaţi în momentul atacului. Toate probele delicte au fost sigilate şi ridicate conform procedurii, iar bănuiţii au fost escortaţi la Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău.

Suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore. Ei urmează să fie cercetaţi penal conform art. 188 “Tâlhărie” Cod Penal, şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani.

Cazul este investigat de către Inspectoratul de Poliţie şi Procuratura sectorului Buiucani în contextul stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi eventualii complici în acest caz.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal