Scrisoarea deschisă a soției lui Platon către Petro Poroșenco: Solicit protecție

Scrisoarea deschisă a soției lui Platon către Petro Poroșenco: Solicit protecție

Soția omului de afaceri, Veaceslav Platon arestat de autoritățile ucrainene pentru 40 de zile, Eugenia Tulcevska declară că arestul temporar al soțului ei și eventuala extrădare a celui din urmă în Republica Moldova sunt ilegale. În scrisoarea deschisă adresată președintelui ucrainean, Petro Poroșenco, publicată pe Facebook, Tulcevska îl acuză pe oligarhul moldovean, Vladimir Plahotniuc, de implicare în persecutarea soțului său, transmite Agora cu referire la ukranews.com.

„Eu, cetățeanca Ucrainei, Eugenia Tulcevska, mă adresez către dvs. cu o solicitare de protecție împotriva persecutării soțului meu, tatălui copilului meu Veaceslav Kobalev (Platon, după numele tatălui) din partea autorităților Republicii Moldova”, se spune în scrisoare.

Eugenia Tulcevska a calificat reținerea soțului său drept o „fărădelege”. Potrivit acesteia, în persecutarea fără precedent a lui Veaceslav Kobalev (numele care figurează în pașaport ucrainean, -n.r.) este implicat fostul său partener de afaceri, politicianul moldovean, Vladimir Plahotniuc. „În declarațiile făcute presei cel din urmă vă numește prieten”, se mai spune în scrisoare.

„Acest om, care în calitate de Credo și-a ales cinismul maxim și cruzimea împotriva antreprenorilor și politicienilor încăpăținați, a preluat controlul asupra țării vecine. Astăzi, în Moldova, sunt călcate în picioare toate valorile democratice și drepturile omului. De facto, o persoană prin corupție și șantaj și-a subordonat toate ramurile de guvernare, iar instanțele de judecată au devenit un aparat represiv. Nu e de mirare că presa l-a numit pe Plahotniuc „stăpânul din umbra al Moldovei”, iar în Wikipedia el este numit drept „cel mai mare oligarh moldovean”, a subliniat Eugenia Tulcevska.

Soția lui Veaceslav Platon se arată îngrijorată că în Republica Moldova soțul ei ar putea fi pus în pericol de moarte: „Un lucru înfricoșător este faptul că trei oameni care au știut despre abuzurile autorităților moldovene nu mai sunt în viață - spontan au murit în rezultatul unor accidente”.

În cele din urmă, Eugenia Tulcevska îl roagă pe Poroșenko să intervină personal în acest caz. „Dvs. cu ochii voștri ați văzut victimele poporului ucrainean în timpul Revoluției Demnității. Astăzi, din păcate, un astfel de regim domnește în Moldova. Sunt sigură că nu doriți să fiți asociat în ochii cetățenilor cu el”, a conchis soția lui Platon.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal