MTIC va elabora un concept de dezvoltare a ecosistemului antreprenorial al industriei IT: Start-up Moldova

MTIC va elabora un concept de dezvoltare a ecosistemului antreprenorial al industriei IT: Start-up Moldova

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor își propune elaborarea până la finele lunii septembrie a anului curent a unui proiect de lege, care să contribuie la dezvoltarea start-up-urilor în R. Moldova.

„Strart-up-urile au arătat rezultate fenomenale de-a lungul timpului. Pentru crearea uni start-up este nevoie de un ecosistem întreg care să ajute la creșterea de la o idee simplă, la vizibilitate pe piață și în final profit. În R. Moldova avem toate ingredientele necesare pentru a dezvolta industria IT, dar există anumite bariere pentru lansarea unii idei în domeniul IT. Astfel, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a elaborat un concept de dezvoltare a ecosistemului antreprenorial al industriei IT: Start-up Moldova. La finele lunii septembrie a cestui an vom veni cu un document clar care va contribuie la dezvoltarea sectorului IT”, a declarat Vasile Botnari, Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Pentru dezvoltarea sectorului IT se lucrează la definitivarea actelor conexe pentru Legea Parcurilor IT, care a fost adoptată de Parlament și va deveni funcțională începând cu ianuarie 2017.

Publicitate

„Piața IT din Moldova este de circa 22 milioane de dolari, iar principalul consumator este guvernul. Exporturile sunt la nivelul de 70 milioane de dolari. Aici există totuși un potențial enorm de creștere. Există și partea tenebră a industriei. Măsurile pe care ni le propunem vizează legalizarea acestui segment al industriei. Conceptului de dezvoltare a ecosistemului antreprenorial pentru industria IT - Start-up Moldova este un angajament din partea ministerului unde dorim să mergem pe cadrul de politici și modificarea legislației. Ne propunem să fie obținută o satisfacere a cererii de personal calificat, crearea instrumentelor financiare noi pentru crearea întreprinderilor IT și crearea unui cadru organizațional de suport pentru crearea întreprinderilor IT” a declarat Vitalie Tarlev, Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor este consultat de experți internaționali pentru definitivarea acestui proiect de lege.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal