Structura depozitelor acceptate în lei: 63,8% (depozite la termen cu dobândă), 20,4% (depozitele la vedere fără dobândă), 15,6% (depozite la vedere cu dobândă) și 0,1% reprezintă depozitele la termen fără dobândă. O structură asemănătoare se poate observa și la depozitele acceptate în valută, scrie bancamea.md
Vedeți în graficele ce urmează structura depozitelor în funcție de tipul acestora:
Depozitele persoanelor fizice au depășit 18 miliarde de lei pentru depozitele în moneda națională și 14,8 miliarde lei - cele acceptate în valută (recalculate în lei). Depozitele persoanelor juridice au depășit 21 miliarde lei, proporția celor acceptate în lei sau valută fiind aproximativ egală.
În categoria depozitelor persoanelor juridice au fost incluse și depozitele altor bănci, care totalizează echivalentul a 5,9 miliarde lei.
Vedeți graficul ce ilustrează structura depozitelor în funcție de tipul de deponenți:
În ceea ce priveşte depozitele acceptate de la populație, lider este Moldova Agroindbank (7,63 miliarde lei), urmată de Victoriabank (6,46 miliarde lei) și Moldindconbank (5,58 miliarde lei).Cel mai mare portofoliu de depozite ale persoanelor juridice se remarcă la Unibank (4,7 miliarde lei), 87% dintre care fiind depozitele altor bănci. Urmează 3 bănci a căror portofolii sunt similare: Banca de Economii (2,99 miliarde lei), Moldindconbank(2,94 miliarde) și Victoriabank (2,9 miliarde lei).
Vedeți în continuare câteva grafice ce ilustrează portofoliile de depozite ale băncilor comerciale din Republica Moldova:
Sursa: bnm.md / bancamea.md
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.