Cesiune suspectă a unui brand rusesc de votcă între companiile din „Grupul Shor”

Cesiune suspectă a unui brand rusesc de votcă între companiile din „Grupul Shor”

La câteva săptămâni după arestarea lui Ilan Shor compania DFI SRL, întoarce brandul de votcă Kremlyovskaia offshorului Klassika International Limited, după o utilizare de aproape două luni. Potrivit informațiilor care au apărut în mass media, ambele companii sunt controlate de Ilan Shor. Valoarea mărcii comerciale este de circa un milion de dolari.

Marca comercială de votcă Kremlyovskaia a intrat în posesia offshorului din Cipru Klassika International Limited la 7 aprilie 2014.

În acea perioadă cotidianul rus Kommersant a scris că această companie ar aparține milionarului Ilan Shor, iar brandul ar avea o valoare de circa un milion de dolari potrivit unor estimări.

Publicitate

Totuși, Mariana Kovaci care este fondator şi manager al companiei Klassika International a declarat că Ilan Shor nu este nici proprietar şi nici beneficiar al firmei.

De remarcat faptul că Kovaci a fost membru al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii a Moldovei.

Pe 18 aprilie 2016, compania Klassika International Limited decide să cesioneze marca de votcă Kremlyovskaia în folosul companiei DFI SR, despre care în presă s-a scris că ar aparține de asemenea lui Ilan Shor.

Potrivit registrului fondatorilor întreprinderilor D.F.I. S.R.L. are ca unic fondator întreprinderea Durfremol S.R.L, al cărei administrator și fondator este Ilona Shor, mama vitregă al lui Ilan Shor.Pe 6 iunie 2016, adică la mai puțin de două luni de la ultima cesiune, D.F.I. S.R.L. cedează din nou acest brand către Klassika International.

Potrivit unui cometariu al experților în proprietate intelectuală de la AGEPI „înregistrarea unei mărci conferă titularului dreptul exclusiv asupra acesteia. Totodată, Legea nr.38/2008, precum şi Regulamentul privind înregistrarea contractelor de cesiune, licență, gaj şi franchising referitor la obiectele de proprietate industrială nu prevăd nici un impediment cu referire la frecvența transmiterii drepturilor asupra unei mărci, indiferent de părțile contractante.”

Interesant este faptul că ultima cesiune are loc la doar câteva săptămâni după arestarea lui Ilan Shor, când procurorii au declarat că au acumulat probe noi ce demonstrează implicarea acestuia în delapidările din Banca de Economii.

Surse ale portalului newsmaker.md din cadrul procuraturii au declarat anterior că brandul de votcă Kremlyovskaia a fost achiziționat din banii delapidați de la Banca de Economii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal