Avocații lui Platon: Curtea de Apel din Kiev a creat un precedent periculos

Avocații lui Platon: Curtea de Apel din Kiev a creat un precedent periculos

După ce nu a luat în considerare cetățenia ucraineană a lui Veaceslav Platon (Kobalev), Curtea de Apel din Kiev a creat un precedent periculos. De această părere sunt avocații omului de afaceri, transmite portalul pravovest.kiev.ua citat de Agora.

Unica dovadă prezentată de procuratura ucraineană precum că Veaceslav Platon (Kobalev) a obținut în mod ilegal pașaportul și nu este cetățean al Ucrainei a fost o scrisoare a șefului interimar al Serviciului de migrație din raionul Popilneanski, regiunea Jitomir potrivit căreia în cartoteca arhivei lipsește cererea cetățeanului vizat pentru obținerea pașaportului, din care motiv se efectuează o verificare de serviciu.

Totodată, în materialele prezentate de procuratură se spune că în registru de evidență a eliberării pașapoartelor prezentat de Serviciul de migrație din raionul Popilneanski se regăsește o însemnare care confirmă eliberarea pașaportului cetățeanului Ucrainei, Kobalev Veaceslav Nikolaevici, de către personalul Serviciului teritorial de migrație.

Publicitate

Cu alte cuvinte, singurul argument că Veaceslav Platon (Kobalev) nu are cetățenia ucraineană este lipsa în arhivă a formularului nr.1 completat (acum 14 ani.) pentru obținerea un pașaport.Mai mult decât atât, avocații omului de afaceri au prezentat cazierul judiciar constatând lipsa de antecedente penale cu data de 2 august 2016, eliberat de autoritățile Ministerului de Interne al Ucrainei cetățeanului Ucrainei Veaceslav Kobalev. Cu alte cuvinte, în bazele de date ale Ministerului de Interne persoana în cauză figurează drept cetățean al Ucrainei.

„Această decizie a instanței a arătat că, de fapt, cetățenia oricărui ucrainean poate fi pusă la îndoială. În cazul în care întâmplător sau intenționat, din arhiva Serviciului teritorial de migrație se pierde un formular de eliberare a pașaportului - acest lucru poate însemna că pașaportul este fals, iar proprietarul acestuia nu este un cetățean al Ucrainei. Putem da exemplu a milioane de migranți din Crimeea și Donbass - toate actele doveditoare a lor au rămas pe teritoriul ocupat.

Și în conformitate cu logica deciziei instanței de astăzi - migranții nu vor putea dovedi faptul că sunt cetățeni ai Ucrainei”, a comentat decizia instanței avocatul lui Veaceslav Platon, Denis Șkiptan.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal