VIDEO. „Dosarul Presei”. Protestul orheienilor din fața clădirii JurnalTV, abordat de presă

VIDEO. „Dosarul Presei”. Protestul orheienilor din fața clădirii JurnalTV, abordat de presă

Bună ziua, revenim cu o nouă ediție a rubricii „Dosarul Presei”. În această săptămână analizăm cum a fost reflectat subiectul protestului organizat de un grup de orheieni în fața sediului JurnalTV din centrul Capitalei.

Amintim că, pe parcursul mai multor zile, un grup de orheieni au protestat în fața clădirii Jurnal TV. Aceştia au cerut sistarea emisiei postului de televiziune şi au solicitat să discute cu administraţia.

Protestul a început a doua zi după difuzarea emisiunii „Ora de ras” în cadrul căreia moderatorii Constantin Cheianu și Anatol Durbală au transmis un mesaj către orheieni. Potrivit acestora, orheienii (citez) „sunt călăriți” de Shor, Plahotniuc și Platon.

Publicitate

În cadrul manifestației, grupul de protestatari au scandat lozinci și au cerut ca prezentatorii JurnalTV să-și ceară scuze în mod public de la orheieni.

*

Chiar dacă protestatarii au venit în fața sediului Jurnal TV câteva zile la rând, au mâncat și au dansat în centrul Capitalei, manifestația a fost reflectată doar de câteva instituții media, iar cei care au mediatizat evenimentul s-au împărțit în mai multe tabere. O parte au pus în lumină negativă grupul de orheieni și protestul acestora, în timp ce alții - în lumină pozitivă. A treia categorie a optat pentru câteva știri scurte cu poze de la protest.

Site-ul Jurnal.md și JurnalTV

Fiindcă redacțiile de știri ale acestui trust au fost vizate direct de acest protest, jurnaliștii au realizat zeci de știri despre eveniment. Redactorii i-au atribuit grupului de protestatari titlul de „susținători ai lui Shor”, chiar dacă pe pancartele acestora nu era nimic menționat despre primarul de Orhei.

Jurnaliștii au realizat o serie de reportaje în care au încercat să prezinte cât mai amplu protestul. Zilnic au postat mai multe știri despre faptul că protestatarii refuză să discute cu reporterii și că sunt dispuși să vorbească doar cu administrația postului de televiziune.

De asemenea, aceștia au postat secvențe video în care reporterii JurnalTV sunt bruscați de protestatari. La fel, instituția a difuzat secvențe cu declarațiile altor trecători care vorbesc despre profesionalismul JurnalTV și îi acuză pe protestatari că ar fi fost plătiți să vină în fața sediului televiziunii.

Jurnaliștii au realizat o serie de știri în care au prezentat și părerea Asociaţiei Presei Independente, analiștilor politici, dar și a altor locuitori din Orhei.

Publika.md

Cei de la Publika.md au realizat un reportaj video de la fața locului. Aceștia au discutat cu protestatarii despre solicitările lor menționând că nici administrația Jurnal TV, nici prezentatorii emisiunii „Ora de Ras” nu au ieșit în fața protestatarilor.

În cadrul aceleiași știri, jurnaliștii l-au invinuit pe un prezentator de la JurnalTV, Anatol Melnic, că ar fi luat în derâdere acest protest participând și scandând printre manifestanți.

Chiar dacă nu are legătură cu subiectul, redactorii Publika au reamintit în reportaj că, zilele trecute, Melnic ar fi fost prins beat la volan.

Unimedia.info

Redactorii site-ului au realizat câteva știri scurte despre acest protest. Știrile conțineau imagini de la fața locului și câteva fragmente cu informații generale de la eveniment.

*

Cam atât pentru ediția de astăzi, puteți să ne urmăriți pe pagina de Facebook și Twitter. Toate bune și nu uitați să vă informați din mai multe surse.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal