O nouă captură în două penitenciare din țară

O nouă captură în două penitenciare din țară

Reprezentanții Direcţiilor Regim şi Supraveghere, Securitate şi Investigaţii Operative, Securitate Internă au descoperit mai multe obiecte interzise la deținuții din penitenciarul din Taraclia și Leova.

Combaterea păstrării de către deținuți a obiectelor și substanțelor interzise în locurile de detenție sunt acţiuni de specialitate desfăşurate zilnic în toate penitenciarele din ţară.

În context, astăzi, 10 august 2016, un grup mixt format din angajații Direcţiilor Regim şi Supraveghere, Securitate şi Investigaţii Operative, Securitate Internă şi Logistică din cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare în comun cu Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”, au efectuat percheziții inopinate la Penitenciarul nr.1-Taraclia.

Publicitate

Acțiunea s-a desfășurat în scopul fortificării regimului de deţinere, depistării şi ridicării obiectelor şi substanţelor interzise, precum și ridicării nivelului pregătirii de serviciu a angajaților serviciilor regim şi supraveghere din cadrul subdiviziunilor subordonate ale DIP.

În rezultatul măsurilor efectuate în blocurile de regim, oamenii legii au ridicat din diverse ascunzișuri: 29 telefoane mobile şi 31 de încărcătoare pentru acestea, 24 cartele SIM , o tabletă - telefon, 2 modemuri pentru internet, 7 obiecte tăioase și spongioase, 17 seturi de cărți de joc, 67 de lei MD, 61 litri de băutură alcoolică „bragă” și 5 litri de „basamac”, 5 litri de vin alb, 3 pacheţele cu masă vegetală de culoare verde asemanătoare cu marijuana, un pacheţel cu „spice” şi unul cu seminţe de cânepă.

...

Totodată, la câteva ore mai târziu, angajaţii Penitenciarului nr.3-Leova, în timpul efectuării percheziţiei corporale a deţinuţilor care se întorceau de la obiectivul de muncă de scurtă durată au descoperit asupra unui deţinut în vârstă de 32 de ani, trei telefoane mobile.

Toate materialele acumulate pe aceste cazuri şi substanțele ridicate, au fost predate Inspectoratelor de Poliţie din raza de dislocare a penitenciarelor, pentru investigare şi adoptare a deciziei conform legislaţiei în vigoare.

Menţionăm că, activităţile de depistare şi contracarare a pătrunderii obiectelor şi substanţelor interzise în instituţiile penitenciare sunt desfăşurate cu regularitate în scopul menţinerii unui mediu sigur şi liniştit în instituţiile de detenţie din ţară.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal