Luni, 15 august, la Rio de Janeiro a avut loc proba de aruncare a discului. Atleta din Republica Moldova, Natalia Stratulat, a concurat în grupa A.

Sportiva noastră a încheiat calificările cu rezultatul de 53 m 27 cm. Asta în timp ce normativul olimpic a fost de 62 m.

În total, Natalia a avut trei încercări. Prima încercare a fost ratată. În a doua încercare, atleta a aruncat discul la o distanță de 53 m 27 cm, iar în cea de a treia la 48 m 80 cm.

Conform clasamentului general, Natalia a încheiat calificările pe locul 30 din 34 de concurente înscrise la probă. Cele mai bune rezultate le-au avut cubaneza Perez Yaime (65,38 m), pe locul doi chineza Su Xinyue (65,14 m), iar pe locul trei croata Perkovic Sandra (64,81 m).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!