Gofman: Companiile care au primit în concesionare Aeroportul sunt în interconexiune cu cele implicate în furtul miliardului

Gofman: Companiile care au primit în concesionare Aeroportul sunt în interconexiune cu cele implicate în furtul miliardului

Companiile care au primit în concesionare Aeroportul Internațional Chișinău nu mai sunt acolo, iar beneficiarii finali se ascund în spatele mai multor companii off-shore. Declarația îi aparține fostului șef-adjunct al Departamanetului spălării banilor din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihail Gofman, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru anticorupție.md.

„Nu știți că firmele care au primit în concesionare Aeroportul din Chișinău nu mai sunt acolo? Beneficiarii reali ai Aeroportului se ascund în spatele unor companii off-shore din Aruba, Insulele Virgine Britanice, Belize și Marea Britanie. Când a fost arestat pentru prima dată Ilan Șor, atunci când a refuzat să cedeze 39% din acțiunile de la Victoriabank, tot atunci a fost schimbați și o parte din proprietarii Aeroportului, prin schimbarea proprietarilor companiilor din off-shore. Când se schimbă administratorii, off-shore-urile fondatoare sau adresele acestor off-shore-uri, acesta e semn că s-au schimbat beneficiarii. Actualii beneficiari ai Aeroportului Chișinău sunt TB Team Management LLP, Dilox United LTD și Valtara A.V.V. Rețineți aceste companii și în viitorul apropiat se va face lumină și în cazul Aeroportului Chișinău. Atunci va fi clar la cine din persoanele apropiate Partidului Democrat trebuie căutat”, a declarant Gofman.

Fostul angajat al CNA mai afirmă că există o legătură între companiile care au luat în concesiune Aeroportul (Khabarovskii Aeroport, Kolomensky Zavod, Komaxavia) și furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc „Aceste companii dispun de interconexiuni cu persoanele și companiile moldovenești, străine, inclusiv din jurisdicții off-shore, care se țin lanț și au fost implicate în „furtul secolului”. Adevărul despre furtul din sistemul financiar-bancar este deja dezvăluit în mare parte prin publicații apărute în presă, investigații, doar că e vorba despre episoade, frânturi. Toate aceste informații trebuiesc puse cap la cap pentru a vedea tabloul general. Companiile folosite în furtul miliardului au fost folosite anterior și la atacuri raider, și la devalizare sistemului bancar, și la furtul din rezervele valutare. Firmele pe care le-ați menționat au beneficiat de credite toxice de la cele trei bănci. Tot ele au fost folosite pentru tranzitarea banilor, pentru mușamalizarea transferurilor bancare interne și internaționale”, a mai adăugat Gofman.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal