VIDEO. Important pentru companiile din UTA Găgăuzia și Taraclia: A fost lansat concursul de granturi pentru dezvoltarea afacerilor și infrastructurii locale

VIDEO. Important pentru companiile din UTA Găgăuzia și Taraclia: A fost lansat concursul de granturi pentru dezvoltarea afacerilor și infrastructurii locale

Companii nou create și  întreprinderi mici şi mijlocii (ÎMM) din Unitatea Teritorială Administrativă (UTA) Găgăuzia și raionul Taraclia pot acum beneficia de sprijin financiar pentu a se dezvolta. Zilele trecute la Taraclia a fost lansat concursul de granturi oferite de Uniunea Europeană pentru renovarea infrastructurii, susţinerea sectorului de afaceri și dezvoltarea iniţiativelor de cooperare intercomunitară. Proiectul finanțat de UE și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare are o valoare totală de proape 3 milioane de euro.

„Prin intermediul proiectului nostru vor fi finanțate idei inovative de îmbunătățirea infrastructurii la nivel local”, a declarat Stela Alexei, Proiectul SARD în regiunea Găgăuzia și rn Taraclia.

Proiecte de renovare a infrastructurii de scară mică și de cooperare intercomunitară vor fi finanţate, pentru a îmbunătăţi nivelul de trai şi calitatea serviciilor publice locale, dar şi pentru a stimula parteneriate între comunitățile învecinate din UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia.

Publicitate

„Peste tot este utilizat cuvântul infrastructură. Dar, infrastructura înseamnă investiții. De la voi va fi nevoie doar de deschidere, sinceritate și o bună organizare. Programul își asumă munca grea de întocmire a documentelor, expertiză s.a.m.d.”, a subliniat expertul Alexandru Rusu.

Solicitanții pot prezenta propuneri de proiect vizând trei direcţii de bază:

1. Suport pentru ÎMM-uri - susținerea financiară, între 9.220 Euro și 18.440 Euro

Banii vor fi acordați start-up-urilor sau întreprinderilor existente în regiune care își vor propune să contribuie la promovarea antreprenoriatului local, la crearea locurilor noi de muncă şi la sporirea veniturilor.

2. Renovarea infrastructurii de scară mică și medie - finanțare de până la 92.200 Euro

Banii vor fi oferiți autorităților publice locale în vederea îmbunătățirii managementului, accesului și calității serviciilor publice locale.

3. Dezvoltarea inițiativelor de cooperare intercomunitară - finanțare până la 119.860 Euro

Banii vor fi acordați pentru realizarea iniţiativelor de cooperare intercomunitară în regiune, în baza Strategiilor de dezvoltare locală a comunităţilor.

Criteriile de selectare a proiectelor pentru fiecare direcţie de finanțare, cererile de aplicare, precum și condițiile de participare sunt disponibile pe www.undp.md.

Finanțat de Uniunea Europeană cu 6,5 milioane de euro, și implementat de PNUD, Proiectul SARD își propune să intensifice colaborarea între autoritățile centrale şi cele locale, precum şi între organizaţiile regionale din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia, în scopul stimulării dezvoltării socio-economice a regiunii și a Republicii Moldova în ansamblu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal