Consiliul Concurenței a constatat că Ministerul Transporturilor a limitat drepturile unui transportator de pe ruta Chişinău-Costeşti

Consiliul Concurenței a constatat că Ministerul Transporturilor a limitat drepturile unui transportator de pe ruta Chişinău-Costeşti

Ministerul Transporturilor a fost obligat de Consiliul Concurenței să anuleze ordinile prin care a fost atribuit agentului transportator Pro Et Contra SRL dreptul de a deservi curse suplimentare pe ruta Chişinău - Costeşti/Ialoveni și să efectueze un concurs de atribuire a dreptului de deservire a curselor suplimentare pe ruta Chişinău - Costeşti/Ialoveni.

La data de 7 octombrie 2013 în adresa Consiliului Concurenței a parvenit plângerea Gârle-Agro SRL cu privire la presupusele acţiuni anticoncurenţiale ale Ministerului Transporturilor privind refuzul de a atribui spre deservire cursele solicitate pe ruta Chișinău - Costești/Ialoveni.

În urma investigațiilor realizate Consiliul Concurenței a constatat că, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor prin refuzul de a atribui transportatorului „Gârle-Agro SRL cursele solicitate pe ruta Chișinău - Costești/Ialoveni și stabilirea de condiții discriminatorii pentru această întreprindere în raport cu Pro Et Contra S.R.L. prin atribuirea celui din urmă a unor curse aflate la un interval mai mic de 15 minute de cele solicitate de Gârle-Agro SRL fără concurs, a încălcat prevederile art. 12 alin. (1) lit. a) și b) din Legea concurenței nr. 183 din 11.07.2012.

Publicitate

Astfel, Plenul Consiliului Concurenţei a obligat Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să anuleze ordinile prin care a fost atribuit agentului transportator Pro Et Contra SRL dreptul de a deservi curse suplimentare pe ruta Chişinău - Costeşti/Ialoveni, și ulterior, să efectueze un concurs de atribuire a dreptului de deservire a curselor suplimentare pe ruta Chişinău - Costeşti/Ialoveni.

Consiliul Concurenței recomanda ca în Regulamentul transporturilor rutiere de persoane și bagaje, care urmează să fie elaborat și aprobat în conformitate cu prevederile art. 3 lit. a) al Codului Transporturilor Rutiere nr. 150 din 17 iunie 2014, să stabilească criterii concrete de evaluare a necesităților de transport ale populației, în vederea asigurării unor condiții echitabile de acces a transportatorilor la piața prestării serviciilor regulate de transport rutier de persoane contra cost.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal