În rezultatul controalelor au fost sancționați disciplinar 3 lucrători medicali (din IMSP Chișinău, Cantemir și Taraclia). Au fost aplicate 2 amenzi în suma totală de 12000 lei: de CMSP Chișinău - 7000 lei și de CSP Taraclia - 5000 lei).
 
Centrele de Sănătate Publică raionale şi municipale au emis 139 prescrieri sanitare conducătorilor IMSP pentru înlăturarea încălcărilor depistate privind aplicarea prevederilor legale de interzicere a fumatului în instituțiile medico-sanitare publice și pe teritoriul acestora. De asemenea, au fost efectuate întâlniri cu administrația și colectivele IMSP evaluate şi li s-a explicat repetat prevederile Legii antitutun și sancțiunile în caz de nerespectare.
 
Ministerul Sănătății va monitoriza în continuare implementarea Legii privind controlul tutunului, luând în considerare importanța implementării prevederii de interzicere a fumatului în instituțiile medico-sanitare publice şi beneficiile aplicării legii de către acestea, cu primirea măsurilor de rigoare în cazul încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul controlului tutunului.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!