Secretarul general al Federației de judo, lupte și kick-boxing din Emiratele Arabe Unite, Nasser Al Tamimi, a declarat că țara sa ar trebui să-l îmbrățișeze pe câștigătorul medaliei olimpice Sergiu Toma ca pe un erou național.

Asta după ce un utilizator de Twitter a scris că „este fericit doar pentru realizarea țării și nu pentru sportiv”. 

Potrvit lui Al Tamimi, persoanele care produc astfel de critici nu înțeleg sportul modern.
„Toma reprezintă EAU, medalia este câștigată de EAU și oamenii care nu înțeleg asta, nu știu de înseamnă sportul profesionist. Unii oameni s-au arătat împotriva unor astfel de practici pe rețelele de socializare ... dar, în realitate, întregul guvern și oamenii din EAU îl sprijină pe Toma”, a declarat Al Tamimi într-un interviu pentru 7DAYS.

Printre cei care s-au expus despre victoria lui Toma a fost generalul-locotenent Dahi Khalfan bin Tamim, șeful Securității Generale din Emiratul Dubai.

„Știu că mulți oameni sunt fericiți că Sergiu a câștigat o medalie olimpică pentru EAU, le aduc sincere felicitări. Dar eu personal nu simt nimic, aș fi bucuros doar dacă unul din fiii acestei națiuni ar fi câștigat-o”, a scris Dahi Khalfan bin Tamim pe Twitter.

După ce au fost întrebați cum s-au simțit de faptul că un „sportiv străin le reprezentă țara”, 61 la sută din cetățeni ai EAU au răspuns că au fost „nu mulțumiți”. Alții însă sar în apărarea lui Toma.

Internautul, Saeed Al Ketbi, a scris: „Sportivul este din Emirate, nu un străin”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!