Adresarea cu prilejul aniversării a 55 de ani de la fondarea BC „Moldindconbank” S.A.

Adresarea cu prilejul aniversării a 55 de ani de la fondarea BC „Moldindconbank” S.A.


Stimaţi clienţi, parteneri şi acţionari ai BC „Moldindconbank” S.A., 
La 1 iulie 2014 BC „Moldindconbank” S.A. marchează  55 de ani de la fondare.Este un eveniment  excepţional, care marchează maturitatea, prestigiul şi valoarea uneia din primele instituţii financiare din Moldova. 

Pe parcursul întregii sale istorii, începînd cu 1 iulie 1959, cînd a fost înfiinţată Filială moldovenească a „Stroibank URSS”, şi pînă în prezent, BC „Moldindconbank” S.A. s-a afirmat ca una din cele mai solide, stabile şi cu tradiţii bănci din Moldova. Biografia ei este conjugată cu istoria acestei ţări şi este marcată de evenimente impresionante, de fapte şi personalităţi remarcabile, care toate împreună au contribuit la edificarea a ceea ce este astăzi BC „Moldindconbank” S.A.   

Este binecunoscut faptul că în toate etapele pe care le-a parcurs Banca a avut o contribuţie  considerabilă la dezvoltarea ţării prin finanţarea celor mai importante investiţii capitale, în special în ramurile construcţiei şi industriei. 

Evenimentul decisiv, care a deschis o nouă perspectivă pentru evoluţia dinamică a Băncii, creşterea şi modernizarea ei, l-a constituit reorganizarea la 25 octombrie 1991 a fostei sucursale a „Promstroibank” a URSS în Banca Comercială pe Acţiuni pentru Industrie şi Construcţii  „Moldindconbank”. Practic, aceasta a reprezentat  constituirea unei noi instituţii financiare, care urma să activeze în condiţii inedite şi să facă faţă unor noi provocări. 

Chiar de la începutul activităţii sale în calitate de societate pe acţiuni, Banca şi-a propus consolidarea poziţiei pe piaţă, obţinerea unui loc de frunte, binemeritat în sistemul bancar al Republicii Moldova, valorificînd toate resursele disponibile pentru realizarea acestui scop. 

În mod deosebit Moldindconbank s-a remarcat în ultimul deceniu, perioadă în care a reuşit un ritm accelerat de creştere a indicatorilor de bază. Rezultatele impresionante obţinute au fost posibile graţie gestionării inteligente a întregii activităţi bancare, implementării cu succes a strategiei de dezvoltare orientate spre client, care în consecinţă au condus la creşterea eficacităţii, lărgirii bazei de clienţi, majorarea ponderii pe piaţă a Băncii. 

Astăzi, BC „Moldindconbank” S.A. este unul din liderii sistemului bancar al Republicii Moldova, avînd peste 900 de acţionari din toate regiunile ţării şi peste hotare, peste 1.000 de profesionişti în toate domeniile activităţii bancare, peste 318.000 de clienţi amplasaţi şi deserviţi prin reţeaua ramificată de 116 subdiviziuni teritoriale, care acoperă practic toate raioanele Republicii Moldova. 

De menţionat, că Băncii îi revin peste 15% din piaţa bancară, menţinîndu-se ferm pe locul 2 după indicatori de volum practic pe toate poziţiile. Actualmente, Banca are cea mai eficientă activitate financiară, performanţă recunoscută atît de experţii locali, cît şi de peste hotarele ţării. Astfel, în anul curent Banca a obţinut titlul de cea mai bună bancă din Moldova, conferit de revista americană „Global Finance”.  

În acelaşi timp, BC „Moldindconbank” S.A.  este cea mai activă bancă în domeniul conlucrării cu organizaţiile internaţionale financiare şi este prima pe piaţa locală după volumul împrumuturilor externe. În anul curent Banca a obţinut şi titlul de „Cea mai activă bancă din Moldova în anul 2013 în cadrul Programului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind Facilitarea Comerţului”, conferit la adunarea anuală a BERD de la Varşovia.

Succesele  obţinute se datorează efortului întregului colectiv al BC „Moldindconbank” S.A., strategiei chibzuite, susţinerii Dumneavoastră permanente. Vă mulţumim pentru încrederea pe care ne-o acordaţi, pentru colaborarea fructuoasă în cadrul celor mai diverse proiecte.

Cu prilejul acestei frumoase aniversări, permiteţi-ne să Vă dorim prosperitate şi succese în toate. Împreună vom construi un viitor stabil, prosper şi vom reuşi să obţinem mereu „Succes prin generaţii”.

P.

Dacă tot ai ajuns aici...

...înseamnă că ți-a plăcut articolul sau te preocupă subiectul. Noi vrem să venim cu cât mai multe articole pe care să le citești până la final. Acum le poți spune direct jurnaliștilor din redacție ce vrei să citești și în ce format.

Noi păstrăm jurnalismul AGORA deschis tuturor. Nu avem în spate oligarhi sau politicieni și nimeni nu-i dictează editorului cum să scrie despre un subiect sau altul. Sprijinul tău ne va ajuta să ne păstrăm această independență. Orice contribuție, oricât de mare sau mică, este extrem de valoroasă pentru noi.

Sprijină AGORA astăzi cu doar 98 de lei. Mulțumim.

Vezi și aceste știri
De ce gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău nu poate funcționa la capacitate maximă

De ce gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău nu poate funcționa la capacitate maximă

Rusia: Autoritățile au cenzurat Youtube pentru a împiedica promovarea candidaților anti-Putin

Rusia: Autoritățile au cenzurat Youtube pentru a împiedica promovarea candidaților anti-Putin

Vaccinarea pe roți: Unde vor staționa astăzi cele două puncte mobile de imunizare

Vaccinarea pe roți: Unde vor staționa astăzi cele două puncte mobile de imunizare

Advertoriale
Castel Mimi – legenda locului care scrie istorie, la Bulboaca, de 5 ani (FOTO)

Castel Mimi – legenda locului care scrie istorie, la Bulboaca, de 5 ani (FOTO)

De ce aeroportul din Lukla este cel mai primejdios din lume și cum moldovenii au vopsit ouă în Nepal, de Paște. Istoriile documentarului MyEverest

De ce aeroportul din Lukla este cel mai primejdios din lume și cum moldovenii au vopsit ouă în Nepal, de Paște. Istoriile documentarului MyEverest

Cine sunt experții internaționali, invitați la „Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital”

Cine sunt experții internaționali, invitați la „Moldova ICT Summit 2021: The Future of Digital”

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  Gazprom, suspectat de manipularea pieței de gaze. Un grup de europarlamentari cer anchetarea companiei
 • 2
  Autoritățile locale din Cupcini vor aloca 200 mii de lei pentru un bust în memoria primarului socialist Ivan Ostaficiuc (DOC)
 • 3
  Cum au încercat rușii să „recupereze” Basarabia în 1924: Răscoala de la Tatarbunar și procesul celor 500 (2)
 • 4
  Iurie Podarilov, se judecă cu IGP, instituție la care este proaspăt șef. Iată ce solicită
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.